Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ανακοίνωση – κόλαφος για την κυβέρνηση μετά το πρόστιμο στον εθελοντή αιμοδότη.

To Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας σχετικά με τις ελλείψεις αίματος που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο και η έκκλησή της για εθελοντική αιμοδοσία.. είναι η απάντηση στην απαράδεκτη ενέργεια να επιβληθεί πρόστιμο σε εθελοντή αιδότη, την ώρα που επέστρεφε σπίτι του από αιμοληψία στο Νοσοκομείο Νίκαιας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας

Στην πιο κρίσιμη και δύσκολη περίοδο που διανύουμε και στη χώρα μας, λόγω της πανδημίας covid-19, η επίδειξη αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο μας είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, καθώς οι ελλείψεις σε αίμα λαμβάνουν τραγικές διαστάσεις με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που βρίσκονται σε ανάγκη μετάγγισης να κινδυνεύουν!

Για τους 4.000 περίπου πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία & Δρεπανοκυτταρική Νόσο ανά την χώρα, η μετάγγιση αίματος είναι η μοναδική θεραπεία τους.

Οι αιμοδοσίες των νοσοκομείων της χώρας μας αλλά και οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών έχουν λάβει όλα τα μέτρα, προκειμένου να γίνεται η αιμοληψία με ασφάλεια πλέον και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ η μετακίνηση ενόψει lockdown έχει συμπεριληφθεί στο έντυπο και στα sms.

Αγαπητοί φίλοι μας σας απευθύνουμε έκκληση να προσέλθετε, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα και με ασφάλεια, να αιμοδοτήσετε σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Ας μην αφήσουμε καμιά ζωή να κινδυνέψει!

Με τιμή,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΒΑΡΝΑΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΙΒΑΝΟΣ