Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ανακοίνωση ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι

Στο «αέρα» παραμένουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA, ενώ οι εξελίξεις είναι πλέον αβέβαιες καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ» γνωστοποιεί πως η μέτοχος εταιρεία «Ascope Trading Ltd, που συνδέεται με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, με επιστολή της προς το ΔΣ ενημέρωσε ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες δεν προτίθεται να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους πιστωτές».

Η ανακοίνωση του ΔΣ της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ», μεταξύ άλλων, αναφέρει πως «το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών δυσκόλεψε σημαντικά την δυνατότητα επαναλειτουργίας του MEGA». Ισχυρίζεται πως για να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού «δηλαδή να μην διακοπεί η λειτουργία του, είτε την 27/2/2018, όπως όριζε ο νόμος για τους σταθμούς που δεν συμμετείχαν στην διαδικασία, είτε όταν γινόταν η απορρόφηση του σταθμού από την νέα εταιρεία και συγχρόνως ακυρωνόταν ο διαγωνισμός από το ΣτΕ (λόγω των προσφυγών που έχουν γίνει από τους εμπλεκόμενους). Για να αρθεί η συγκεκριμένη νομική αβεβαιότητα η εταιρεία απηύθυνε γραπτό ερώτημα στο ΕΣΡ». Προσθέτει ότι «το τελειωτικό χτύπημα δόθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και απαντώντας ότι δεν δύναται να απαντήσει ουσιαστικά δεν δέχθηκε την πρόταση των μετόχων για την δημιουργία νέας εταιρείας που ως συνέχεια της παλαιάς θα αναλάμβανε τα υφιστάμενα βάρη και την ευθύνη λειτουργίας του σταθμού μελλοντικά».

Η «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ» αναφέρει επίσης ότι «η Ascope Trading Ltd, Eταιρεία μέτοχος που συνδέεται με την οικογένεια Βαρδινογιάννη με επιστολή της προς το ΔΣ ενημέρωσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν προτίθεται να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους πιστωτές».

Για την πληρωμή των εργαζομένων αναφέρει πως «Ascope Trading Ltd μαζί με άλλες εταιρείες μετόχους της “ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ” διατίθεται να καταβάλει εξ ελευθεριότητας συνολικά το 35% του ποσού των 9,28 εκατ. ευρώ, ήτοι  3,25 εκατ. ευρώ μείον τα ποσά που έχουν καταβάλλει μέχρι σήμερα, ήτοι  2,5 εκατ. ευρώ. Συνεπώς θα καταβληθούν εξ ελευθεριότητας το ποσό των 750.000 ευρώ για την μερική εξόφληση της μισθοδοσίας. Η εταιρεία «Alter Ego» έχει ήδη καταβάλει τα ποσά που της αντιστοιχούν» και ότι «το ΔΣ της εταιρίας προτίθεται να απευθυνθεί άμεσα στους άλλους μετόχους, δηλαδή στις εταιρείες «Dimera», «Elenovo» και στους μετόχους των εταιρειών Πήγασος και ΔΟΛ της περιόδου του έτους 2016 για να ζητήσει την εξ ελευθεριότητας καταβολή των ποσών που τους αναλογεί, δηλαδή συνολικά του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Το ΔΣ θεωρεί ότι εξάντλησε όλες τις ενέργειες που θα μπορούσε να κάνει κάτω από τις προαναφερόμενες πολύ δύσκολες συνθήκες και θα προχωρήσει από εδώ και πέρα με βάσει τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία».