Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ανακοίνωση της ΟΓΕ για την 8η Μάρτη 2020

Παγκόσμια Μέρας της Γυναίκας
Στην τελική ευθεία
για τον αγωνιστικό γιορτασμό!

ΟΓΕ 8 Μαρ 2020

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) μπροστά στην 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναί­κας, απευθύνεται σε όλες τις εργαζόμενες και τις άνεργες, τις αυταπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, τις νέες μητέρες, τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχους, τις μετανάστριες και πρόσφυγες, οε όλες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου.

Σήμερα, 110 χρόνια από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Εργαζόμενης Γυναίκας, με πρόταση της αγωνίστριας του εργατικού κινήματος Κλάρας Τσέτκιν. οι αγώνες για τη γυναικεία ισοτιμία είναι αναγκαίοι, αφού οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών ζουν και βασιλεύουν. Το δικαιώματα των γυναικών στην εργασία, την προστασία της μητρότητας, την κοινωνική και προ­σωπική τους ζωή και τον ελεύθερο χρόνο συντρίβονται από τη βαρβαρότητα, που έχει θεό τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών κολοσσών.

Κι όμως, σήμερα οι τεράστιες επιστημονικές δυνατότητες και οι νέες τεχνολογίες μπορούν να εξασφαλίσουν μια ζωή όπως αξίζει σε μας και τα παιδιά μας. Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε όλες σταθερή εργασία, με σταθερό ωράριο, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας. με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος, να δουλεύουμε λιγότερες ώρες και να έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά, σύμφωνα με τα ενδι­αφέροντα μας. και να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση.

ΟΓΕ 8 Μαρ 2020

  • Όλοι αυτοί που σήμερα μας καλούν να κάνουμε υπομονή, να «σφίξουμε τα δόντια», να συμβιβα­στούμε με τα ελάχιστα, την ίδια ώρα απλόχερα χαρίζουν δισεκατομμύρια ευρώ στη δολοφονική μηχανή του NATO, μετατρέπουν την Ελλάδα σε στόχο, αλλά και οε ορμητήριο επιθέσεων σε Βάρος άλλων λαών. Μετατρέπουν την χώρα μας οε μια απέραντη «φυλακή» για χιλιάδες πρό­σφυγες γυναίκες με το παιδιά οτην αγκαλιά.
  • Έχουν κάνει τη ζωή μας λάστιχο και μας θέλουν «ευέλικτες», ώστε να αποδεχόμαστε εργασία χωρίς δικαιώματα και μητρότητα χωρίς προστασία από το κράτος Είμαστε σε μια ατέρμονη τρε­χάλα που μας εξουθενώνει, που σκοτώνει τις ανάγκες και τα όνειρα μας
  • Η φροντίδα της οικογένειας, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ. όπως και η Υγεία, πέφτει στις πλάτες μας αφού θεωρείται ατομική – οικογενειακή μας ευθύνη.

ΟΓΕ 8 Μαρ 2020

Αποκαλύπτουμε όσους και όσες θέλουν να θολώσουν τα νερά, όσες μας καλούν να τα βάλουμε με «το ανδρικό φύλο που κυριαρχεί στην εξουσία», για να «βγάλουν λάδι» τον πραγματικό μας αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που τους εξυπηρετούν Καταγγέλλουμε όσες καλούν «όλες τις γυναίκες να πάνε μαζί». Εμείς, οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου, δεν έχουμε τίποτα κοινό με τις γυναίκες μετόχους και μεγαλοστελέχη επιχειρηματικών ομίλων, με όλες αυτές τις γυναίκες που συμμετέχουν οε κυβερνήσεις σε κοινοβούλια, δήμους και περιφέρειες και στηρίζουν την πολιτική που τσακίζει το δικαιώματα μας και σπέρνει εκμετάλλευση, καταπίεση, πόλεμο και προσφυγιά.

Η διέξοδος για μας τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, βρίσκεται στη συλλογική δράση, στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση.

Οι αγώνες των εργατριών του περασμένου αιώνα, που σήκωσαν το ανάστημα τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, φωτίζουν και σήμερα τους αγώνες των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Εντείνουμε την πάλη μας για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

Τιμάμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δυναμώνοντας το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργα­τικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους

ΟΓΕ 8 Μαρ 2020

Με συγκέντρωση την Κυριακή 8 Μάρτη, στις 11 π.μ., στο Σύνταγμα, θα κορυφωθούν οι κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) με εργατικά σωματεία, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, φοιτητικούς συλλόγους και άλλους φορείς, με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας.

Στην τελική ευθεία μπροστά στις 8 Μάρτη, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ, μαζί με τα σωματεία και τους φορείς που συμπορεύονται, εντείνουν τη δράση τους. Με μολύβι και χαρτί σχεδιάζουν τις εξορμήσεις τους, ώστε να φτάσουν η ανακοίνωση και το κάλεσμα για τη συγκέντρωση σε κάθε χώρο δουλειάς στην περιοχή τους, ιδιαίτερα σε κλάδους όπου συγκεντρώνονται γυναίκες.

Οργανώνουν κοινές εκδηλώσεις με συνδικαλιστικές οργανώσεις, τόσο με σωματεία που έχουν ξανασυναντηθεί σε διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις, όσο και με συνδικάτα με τα οποία η Μέρα της Γυναίκας μπορεί να γίνει μια αφετηρία για κοινή δράση. Φροντίζουν στο άνοιγμά τους να μην παραλείψουν κανέναν από τους χώρους που «αγκαλιάζει» η δράση τους όλο το χρόνο, τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία, τις υπηρεσίες Υγείας, τα πανεπιστήμια και τις σχολές.

Ζωή – λάστιχο την εποχή της ψηφιακής οικονομίας ή αγώνας για σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα;

Τις σύγχρονες ανάγκες των γυναικών και τους υπεύθυνους για τη σημερινή βαρβαρότητα φέρνει στο προσκήνιο το βίντεο που έχει ετοιμάσει η ΟΓΕ και αξιοποιούν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες αλλά και τα σωματεία στις συσκέψεις και τις εκδηλώσεις τους.


Πηγή |> Καμπάνια ΟΓΕ 2020