Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για τα κρούσματα τρομοκρατίας σε Ασκληπιείο Βούλας και Ευαγγελισμό

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
Αθήνα 20 Ιουνίου 2018
Α.Π:8894

ΠΡΟΣ:
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, κ. ΞΑΝΘΟ ΑΝΔΡΕΑ
ΤΟΝ ΑΝΑΠΛ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΠΟΛΑΚΗ ΠΑΥΛΟ
2η ΥΠΕ
ΜΜΕ
ΜΕΛΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΕΝΓΕ
ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ κ. Όλγας Ιορδανίδου η οποία τη Δευτέρα 18/6/18 απείλησε με πειθαρχική δίωξη το συνάδελφο Αντώνη Καραβά, μέλος του σωματείου των εργαζομένων στο “Ασκληπιείο Βούλας” με στόχο να τον τρομοκρατήσει και να μην δώσει ραδιοφωνική συνέντευξη για τα οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου.

Η Διοικήτρια έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί ότι, «σύμφωνα με τον νόμο, ο συνάδελφος δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει δημόσια για τα προβλήματα του νοσοκομείου επειδή δεν είναι εκλεγμένος συνδικαλιστής» και απείλησε ότι «αν το πράξει θα λάβει τα μέτρα της».

Είναι το δεύτερο κρούσμα επιχείρησης τρομοκράτησης μέσα σε λίγες μέρες. Η διοίκηση του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” κάλεσε τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων και εκπρόσωπο των γιατρών στο διοικητικό συμβούλιο Ηλία Σιώρα, για να του κλείσει το στόμα επειδή έβγαλε στη δημοσιότητα τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν στο πετσί τους ασθενείς και εργαζόμενοι.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Θέλουν τους εργαζόμενους χειροκροτητές της κυβερνητικής προπαγάνδας ότι δήθεν ενισχύεται το δημόσιο σύστημα υγείας. Θέλουν εργαζόμενους να λιβανίζουν το έργο της κυβέρνησης και να κουκουλώνουν τα τεράστια προβλήματα ασθενών και συναδέλφων ώστε να βγαίνει λάδι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας. Θέλουν τους εργαζόμενους σκυφτούς και θυμωμένους.

Οι προσπάθειες τους θα πέσουν στο κενό. Δίνουμε απάντηση κλιμακώνοντας τους αγώνες μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για την υπεράσπιση του δικαιώματος του λαού για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία-πρόνοια ενάντια στην πολιτική που συνθλίβει ασθενείς και υγειονομικούς για τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Καταγγελία που λάβαμε για την κατάσταση στο Ασκληπιείο Βούλας και κρούσμα αυταρχισμού

Μετάβαση στο περιεχόμενο