Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ανακοίνωση της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ για τον τραγικό θάνατο μεταναστών σε τροχαίο

Με αφορμή το τραγικό τροχαίο με 11 νεκρούς μετανάστες σήμερα τα ξημερώματα στην Καβάλα, η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής:

«Δεν πέρασαν 4 μήνες από το προηγούμενο τροχαίο ατύχημα με θύματα πρόσφυγες που έχοντας πέσει θύματα των δουλεμπόρων που αλωνίζουν τη χώρα, προσπαθούσαν να φτάσουν πιθανά κοντά σε γνωστούς ή συγγενείς τους. Ένα ακόμα πολύνεκρο τροχαίο στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης ήρθε να προσθέσει σήμερα 11 ακόμα νεκρούς (πιθανά ανάμεσά τους και οι διακινητές) στο μακρύ κατάλογο όλων όσοι αντί να τυγχάνουν της κρατικής στήριξης με σύγχρονες ανοιχτές δομές ανθρώπινης διαβίωσης και φιλοξενίας, με γρήγορες διαδικασίες ταυτοποίησης και προώθησής τους στις χώρες προορισμού τους, έρχονται αντιμέτωποι με τον εγκλωβισμό στην Ελλάδα σε hotspot και κέντρα φιλοξενίας όπου διαμένουν για μήνες σε απάνθρωπες συνθήκες, συχνά εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα, στοιβαγμένοι σε ακατάλληλες υποδομές, με ελλιπή υγειονομική περίθαλψη και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω με τους ίδιους και τα παιδιά τους συχνά θύματα ρατσιστικών επιθέσεων, με εμπόδια ακόμα και για μια στοιχειώδη εκπαίδευση.

Αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες εγκλωβισμού φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται και οι σύγχρονοι δουλέμποροι που η δράση τους επεκτείνεται πέρα από τον Έβρο και το Αιγαίο τώρα και στην ενδοχώρα.

Για τον εγκλωβισμό αυτό την κύρια ευθύνη έχει η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που επιμένει στην εφαρμογή της απαράδεκτης συμφωνίας Τουρκίας – ΕΕ. Που έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, ενώ η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή ενισχύεται στα πλαίσια της γεωστρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία και άλλες περιφερειακές δυνάμεις. Με κάθε τρόπο, η κυβέρνηση εμπλέκει το λαό σε επικίνδυνα σχέδια και καταστάσεις.

Ο ελληνικός λαός εδώ και τώρα χρειάζεται να απαιτήσει:

Τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και τη διεκδίκηση του δικαιώματός τους να πάνε στις χώρες που θέλουν, κόντρα στις συμφωνίες και τους κανονισμούς της ΕΕ.

Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους όσο καιρό παραμείνουν στην Ελλάδα, μακριά από μηχανισμούς στημένους και χρηματοδοτημένους από τους ίδιους τους θύτες τους, όπως είναι οι ΜΚΟ.

Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. “Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών”».

Τραγικό θάνατο βρήκαν 11 μετανάστες – Κάηκαν ζωντανοί στο βαν που τους μετέφερε!!!