Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ανακοίνωση της ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ με αφορμή το διαβόητο συνέδριο για την γονιμότητα

Με αφορμή το συνέδριο για «την υπογονιμότητα και την αναπαραγωγική αυτονομία», που ήταν να πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα, με πρωταγωνιστές επιχειρηματικούς ομίλους που κάνουν bussiness στον τομέα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, η Τομεακή Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ καταδικάζει τις αναχρονιστικές και σκοταδιστικές απόψεις για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία που αναπαράγονται.

Υπενθυμίζεται πως στο συνέδριο συμμετοχή είχαν δηλώσει επιστήμονες, εκπρόσωποι της εκκλησίας, άνθρωποι της show biz, αλλά και κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ!

Στο σχόλιό της η ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ αναφέρει: «Βέβαια, μετά την κατακραυγή αποσύρθηκε η αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας μαζί με το μισό υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης της ΝΔ. Ωστόσο πρόκειται για υποκριτική στάση και δεν μπορεί να γίνει πλυντήριο για να ξεπλυθούν οι ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων στην εμπορευματοποίηση της αναπαραγωγικής διαδικασίας, του προγεννητικού ελέγχου, του τοκετού, της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, της άμβλωσης, συνολικά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα ενός συστήματος που η υγεία είναι εμπόρευμα.

Το αισχρό βίντεο, το οποίο κατέβηκε μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε, είναι αποκαλυπτικό για το τί θα πραγματευτούν οι συμμετέχοντες. Η γυναίκα παρουσιάζεται με μοναδικό ρόλο την αναπαραγωγή, τη δημιουργία οικογένειας. Της χρεώνεται η υπογονιμότητα γιατί -λένε προκλητικά- επιλέγει την καριέρα αντί της οικογένειας. Ούτε λέξη δεν υπάρχει για τους οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες που μπαίνουν εμπόδιο στην προσωπική επιλογή της γυναίκας για τη δημιουργία οικογένειας (ανεργία, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, εργασιακή ζούγκλα, ανασφάλεια, κόστος προγεννητικού ελέγχου κ.ά.)

Αυτή είναι η ρίζα που αφήνει να φυτρώσει το αγκάθι του σκοταδισμού, στερώντας τα σύγχρονα δικαιώματα των νέων γυναικών στην προστασία της μητρότητας, στην ασφαλή και δωρεάν άμβλωση, στη δημιουργία και στήριξη της οικογένειας, συνολικά στην κοινωνική της ζωή».

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα