Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση της 🚩Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Καισαριανή

ΛΣ Καισαριανής

✔️  Ευχα­ρι­στού­με από καρ­διάς όλους τους Και­σα­ρια­νιώ­τες και τις Και­σα­ρια­νιώ­τισ­σες, τους χιλιά­δες εργα­ζό­με­νους, γυναί­κες, νέους, που συμπο­ρεύ­τη­καν μαζί μας στην κάλπη.

✔️  Όλους όσοι τους προη­γού­με­νους μήνες πάλε­ψαν με ανι­διο­τέ­λεια για να φτά­σουν οι θέσεις και το ψηφο­δέλ­τιο της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» σε κάθε γει­το­νιά και σπί­τι της Και­σα­ρια­νής. Που έκα­ναν δική τους υπό­θε­ση το δυνά­μω­μα της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» και έδω­σαν τον καλύ­τε­ρο τους εαυ­τό για να ανα­δει­χθεί σε πρώ­τη δύνα­μη στον Α’ γύρο των δημο­τι­κών εκλο­γών στην πόλη μας και συνο­λι­κά να αυξή­σει τις δυνά­μεις της σε ψήφους και ποσο­στά.

✔️  Ιδιαί­τε­ρα ευχα­ρι­στού­με όλους όσοι έκα­ναν αυτό το βήμα για πρώ­τη φορά. Που ξεπέ­ρα­σαν τις προ­κα­τα­λή­ψεις, τις πολι­τι­κές επι­λο­γές που έκα­ναν στο παρελ­θόν, αλλά και την προ­σπά­θεια συκο­φά­ντη­σης και την πολε­μι­κή. Που εκτί­μη­σαν την προ­σπά­θεια μας αυτά τα χρό­νια να στη­ρί­ξου­με τις ανά­γκες τους και να ξεδι­πλώ­σου­με σχέ­διο διεκ­δί­κη­σης, με βάση τις προ­τε­ραιό­τη­τες της λαϊ­κής οικο­γέ­νειας. Η εμπι­στο­σύ­νη τους απο­τε­λεί ανα­γνώ­ρι­ση της πορεί­ας και των όσων κατα­φέ­ρα­με αυτό το διά­στη­μα.

✔️  Δίνου­με θερ­μό αγω­νι­στι­κό χαι­ρε­τι­σμό στο λαϊ­κό κίνη­μα της πόλης μας, τους συλ­λο­γι­κούς φορείς και εργα­ζό­με­νους του Δήμου, όλους όσοι συμπο­ρεύ­τη­καν αυτά τα χρό­νια μαζί μας στους αγώ­νες και τις διεκ­δι­κή­σεις, για να βάλου­με εμπό­δια στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή. Σχε­δόν κάθε θετι­κό βήμα που έγι­νε στην πόλη μας τα χρό­νια αυτά είναι απο­τέ­λε­σμα της ανα­ντι­κα­τά­στα­της αυτής σχέσης.

Παρά το τελι­κό απο­τέ­λε­σμα του Β’ γύρου των εκλο­γών που δεν ανα­νε­ώ­νει τη θητεία της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στο Δήμο της Και­σα­ρια­νής, η μάχη που δώσα­με απο­τε­λεί παρα­κα­τα­θή­κη για τη συνέ­χεια. Κι αυτό για­τί, με πολι­τι­κή συνέ­πεια και ειλι­κρί­νεια, έβα­λε στο επί­κε­ντρο της προ­σο­χής τα συμ­φέ­ρο­ντα του λαού και τις ανά­γκες του.

Αξιο­ποι­ή­σα­με το προη­γού­με­νο διά­στη­μα για να ανα­δεί­ξου­με ακό­μα περισ­σό­τε­ρο το ασφυ­κτι­κό  πλαί­σιο λει­τουρ­γί­ας που έχει δια­μορ­φω­θεί για τους Δήμους και τις Περι­φέ­ρειες.

Το ρόλο που καλού­νται να παί­ξουν στην παρα­πέ­ρα φορο­λη­στεία, στο χτύ­πη­μα των εργα­σια­κών δικαιω­μά­των, στην εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση των λαϊ­κών ανα­γκών και το ξεπού­λη­μα της λαϊ­κής περιου­σί­ας για τα κέρ­δη μιας χού­φτας επιχειρηματιών.

✔️  Δεν εμφα­νί­σα­με προ­ε­κλο­γι­κά στο λαό της πόλης “μαγι­κές λύσεις” σε όλα του τα προ­βλή­μα­τα.

Δεν του είπα­με «κάτσε αμέ­το­χος και εμείς θα σου τα λύσου­με όλα», αλλά τον καλέ­σα­με να δει ποιος έχει ευθύ­νες για τη σημε­ρι­νή κατά­στα­ση που βιώ­νει, να μπει μπρο­στά να παλέ­ψει για τα σύγ­χρο­να δικαιώ­μα­τα του. Να κάνει κρι­τή­ριο, όχι μόνο στην ψήφο του, αλλά συνο­λι­κά στη ζωή του, τις δικές του ανά­γκες. Να συμπα­ρα­τα­χθεί με όσους με συνέ­πεια στέ­κο­νται στο πλευ­ρό του.

Ο προ­βλη­μα­τι­σμός και τα κρι­τή­ρια που θέσα­με μπρο­στά στην κάλ­πη ήταν στην “άλλη όχθη” από την τεχνη­τή πόλω­ση, τις υπο­σχέ­σεις και τα εκβια­στι­κά διλήμ­μα­τα που κυριάρ­χη­σαν σε κεντρι­κό επί­πε­δο. Ήταν στον αντί­πο­δα και της λογι­κής των μειω­μέ­νων απαι­τή­σε­ων που κυριαρ­χεί ακό­μα πλα­τιά σε τμή­μα­τα των εργα­ζό­με­νων και της νέας γενιάς και ενι­σχύ­θη­κε από τη διά­ψευ­ση των προσ­δο­κιών για την κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, που συνε­χί­ζο­ντας την ίδια βάρ­βα­ρη αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, δυσφή­μη­σε την έννοια της προ­ό­δου, τις αξί­ες της πάλης του λαϊ­κού κινή­μα­τος και τελι­κά “ξέπλυ­νε” και τρο­φο­δό­τη­σε ξανά τα κόμ­μα­τα του παλιού δικομματισμού.

✔️  Παρα­κα­τα­θή­κη απο­τε­λεί και το συνο­λι­κό απο­τύ­πω­μα της δημο­τι­κής αρχής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στη διοί­κη­ση του δήμου, που παρά τις μεγά­λες δυσκο­λί­ες, έκα­νε τη δια­φο­ρά σε σχέ­ση με τη μεγά­λη πλειο­ψη­φία των δημάρ­χων σε όλη την χώρα, αλλά και τα απο­τε­λέ­σμα­τα των διοι­κή­σε­ων που προη­γή­θη­καν στο Δήμο Και­σα­ρια­νής.

  • Για τις λαϊ­κές οικο­γέ­νειες, τα πέντε χρό­νια που πέρα­σαν ήταν μια περί­ο­δος που δεν φορ­τώ­θη­καν άλλα βάρη. Αντι­θέ­τως, μειώ­θη­καν τα δημο­τι­κά τέλη, δια­μορ­φώ­θη­καν δομές του Δήμου που δίνουν δωρε­άν πρό­σβα­ση στον αθλη­τι­σμό και τον πολι­τι­σμό σε εκα­το­ντά­δες συμπο­λί­τες μας.
  • Στη­ρί­χθη­καν οι ανά­γκες της νέας γενιάς. Εξα­σφα­λί­στη­κε η πρό­σβα­ση όλων των παι­διών στους παι­δι­κούς σταθ­μούς χωρίς προϋποθέσεις.
  • Απαλ­λά­χθη­κε ο Δήμος Και­σα­ρια­νής από τα χρέη του παρελ­θό­ντος, που έβα­ζαν εμπό­διο σε κάθε θετι­κή προ­σπά­θεια, χωρίς να βάλου­με το χέρι στην τσέ­πη του λαού της πόλης.
  • Διεκ­δι­κή­σα­με και κερ­δί­σα­με έργα υπο­δο­μής, που απα­ντά­νε στις μεγά­λες λαϊ­κές προτεραιότητες.
  • Υπε­ρα­σπί­σα­με τη λαϊ­κή περιου­σία του Δήμου. Ολο­κλη­ρώ­σα­με τον αγώ­να που κατο­χύ­ρω­σε ορι­στι­κά την παρα­χώ­ρη­ση του ιερού χώρου του Σκο­πευ­τη­ρί­ου στο λαό και την εκδί­ω­ξη της Σκοπευτικής.
  • Η δημο­τι­κή αρχή δεν ήταν ένας ακό­μα εχθρός του λαού, αλλά στή­ριγ­μα και συνα­γω­νι­στής του. Δεν προ­χώ­ρη­σε καμία κατά­σχε­ση λογα­ρια­σμού και κανέ­νας πλει­στη­ρια­σμός για οφει­λές προς το Δήμο.
  • Τιμή­σα­με τους αγώ­νες του τόπου μας και τις προ­σφυ­γι­κές ρίζες της Και­σα­ρια­νής, κόντρα στο φασι­σμό και την παρα­χά­ρα­ξη της ιστορίας.

✔️  Η δια­φο­ρε­τι­κή αυτή στά­ση, κόντρα στις κατευ­θύν­σεις της κυρί­αρ­χης πολι­τι­κής, εξα­σφά­λι­σε νίκες, είχε επι­τυ­χί­ες για το λαό. Έβα­λε εμπό­δια στους σχε­δια­σμούς που στέ­κο­νται ενά­ντια του.

Το θετι­κό της αντί­κτυ­πο για το λαό θα γίνει αισθη­τό ακό­μα περισ­σό­τε­ρο το επό­με­νο διά­στη­μα, καθώς η επό­με­νη ημέ­ρα προ­δια­γρά­φει τη συνέ­χι­ση της ίδιας πολι­τι­κής και την εμβά­θυν­ση του αντι­δρα­στι­κού ρόλου των Δήμων και Περιφερειών.


Οι αντί­πα­λοι συν­δυα­σμοί επέ­λε­ξαν στο σύνο­λο τους να κρύ­ψουν τις αιτί­ες για τα μεγά­λα προ­βλή­μα­τα που αφο­ρούν τους Δήμους (τη μεί­ω­ση της χρη­μα­το­δό­τη­σης, τις ελλεί­ψεις σε μόνι­μο προ­σω­πι­κό, τη μετα­τρο­πή τους σε μηχα­νι­σμό που χαρα­τσώ­νει και κυνη­γά­ει τον φτω­χό­κο­σμο). Έντυ­σαν με ωραία λόγια και πλά­σα­ραν σαν λύσεις γνω­στές προ­τά­σεις που είναι απέ­να­ντι από τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες και δικαιώ­μα­τα του λαού. Έδει­ξαν με αυτόν τον τρό­πο στην πρά­ξη τις πραγ­μα­τι­κές πολι­τι­κές τους δεσμεύσεις.

Παράλ­λη­λα, στο σύνο­λο τους επι­δό­θη­καν σε μια άνευ προη­γου­μέ­νου προ­σπά­θεια μεί­ω­σης, αλλά και συκο­φά­ντη­σης του έργου που υλο­ποι­ή­θη­κε και εξα­σφα­λί­στη­κε τα προη­γού­με­να χρό­νια. Παρου­σί­α­σαν το άσπρο μαύ­ρο, μίλη­σαν για ανυ­παρ­ξία έργων και σχε­δια­σμού, για δήθεν «χαμέ­να χρό­νια» της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης στο Δήμο κ.ά. στο βωμό της φτη­νής προ­ε­κλο­γι­κής αντιπαράθεσης.

✔️ Η ίδια η ζωή τους δια­ψεύ­δει κάθε μέρα που περ­νά­ει, καθώς με αμεί­ω­το ρυθ­μό συνε­χί­ζο­νται να υλο­ποιού­νται έργα και να προ­χω­ρά ο σχε­δια­σμός που δια­μορ­φώ­σα­με με πολύ κόπο τα προη­γού­με­να χρό­νια.


Η παρά­τα­ξη του κου Βοσκό­που­λου ειδι­κά και ο ίδιος προ­σω­πι­κά μέσα από τις ομι­λί­ες του, τα προ­γραμ­μα­τι­κά του υλι­κά, τις αναρ­τή­σεις του στο δια­δί­κτυο κλπ, διέ­πρε­ψε στη βρώ­μι­κη επί­θε­ση και την παρα­ποί­η­ση που ως κύριο στό­χο είχε το ΚΚΕ. Έφτα­σε στο σημείο να ανα­πα­ρά­γει επι­χει­ρή­μα­τα από φασι­στι­κά — χρυ­σαυ­γή­τι­κα σαϊτ, βάζο­ντας από την “πίσω πόρ­τα” στην Και­σα­ρια­νή τον αντι­κο­μου­νι­σμό. Έδω­σε και με αυτόν τον τρό­πο εξε­τά­σεις σε αυτούς που τον στηρίζουν.

Πίσω από τον ψευ­δε­πί­γρα­φο τίτλο του ανε­ξάρ­τη­του, συσπεί­ρω­σε το σύνο­λο των εκφρα­στών της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής. Τη συμ­μα­χία της ηγε­σί­ας του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, των τοπι­κών στε­λε­χών της ΝΔ. Αυτών δηλα­δή που υλο­ποί­η­σαν τα μνη­μό­νια, τα αντι­λαϊ­κά μέτρα, τη φορο­λη­στεία του λαού, την αρπα­γή όλων όσων με κόπους και αγώ­νες είχε κατακτήσει.

  • Πραγ­μα­τι­κά, δύο δια­φο­ρε­τι­κοί κόσμοι και πολι­τι­κές ανα­λή­ψεις εκφρά­στη­καν στη μάχη των δημο­τι­κών εκλο­γών στην πόλη μας.
  • Στη συμ­μα­χία του κ. Βοσκό­που­λου προ­στέ­θη­καν με ανοι­χτή στό­χευ­ση και αθέ­α­το σχέ­διο κεντρι­κά και τοπι­κά στε­λέ­χη της κυβέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ, προ­ε­ξέ­χο­ντος του Υπουρ­γού κου Ν. Παπ­πά, που στή­ρι­ξαν ήδη από τον Α’ γύρο των εκλο­γών το ψηφο­δέλ­τιο του κου Βοσκό­που­λου, μάλι­στα χωρίς ντρο­πή ακό­μα και σε βάρος της ίδιας τους της δημο­τι­κής παρά­τα­ξης. Έδει­ξαν έτσι τις πραγ­μα­τι­κές τους ανη­συ­χί­ες, το ποιον ανα­γνω­ρί­ζουν ως αντί­πα­λο και την πολι­τι­κή τους ηθική.
  • Τα όσα δια­δρα­μα­τί­στη­καν στις δημο­τι­κές εκλο­γές στην πόλη μας στο παρα­σκή­νιο, οι υπό­γειες συμ­φω­νί­ες, οι φανε­ροί και αθέ­α­τοι μηχα­νι­σμοί που στρά­φη­καν ενά­ντια στη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», μόνο απέ­χθεια μπο­ρούν να δημιουρ­γή­σουν σε κάθε προ­ο­δευ­τι­κό άνθρω­πο, σε κάθε ψηφο­φό­ρο που έδει­ξε εμπι­στο­σύ­νη σε δυνά­μεις που την ίδια κιό­λας ώρα την κατέ­θε­σαν σε άλλους σχεδιασμούς.
  • Ειδι­κό­τε­ρα απο­κα­λύ­πτε­ται το πόσο ψεύ­τι­κο είναι το δίλημ­μα με το οποίο προ­σπα­θεί να κοροϊ­δέ­ψει ξανά η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ το λαό, όταν κεντρι­κά μιλά­ει για δήθεν μέτω­πο ενά­ντια στο «παλιό και την αντί­δρα­ση» και στην Και­σα­ρια­νή συμπράτ­τει με όλους ανε­ξαι­ρέ­τως με στό­χο να μην ανα­δει­χθεί ξανά κομ­μου­νι­στής δήμαρ­χος στην πόλη μας. Ο λαός μπρο­στά στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές να αξιο­ποι­ή­σει και αυτό το παρά­δειγ­μα για να ακυ­ρώ­σει τη νέα προ­σπά­θεια εγκλω­βι­σμού της πραγ­μα­τι­κής του δύνα­μης, ενι­σχύ­ο­ντας απο­φα­σι­στι­κά το προ­ο­δευ­τι­κό που εκφρά­ζει η πρό­τα­ση του ΚΚΕ.

Η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση βγή­κε με καθα­ρό πρό­σω­πο στο λαό της πόλης μας. Δεν κρύ­ψα­με ούτε στιγ­μή ποιοι είμα­στε και τις πολι­τι­κές μας θέσεις, ως το ψηφο­δέλ­τιο του ΚΚΕ, το ψηφο­δέλ­τιο των κομ­μου­νι­στών δημάρ­χων που άφη­σαν ανε­ξί­τη­λα το όνο­μα τους πίσω από κάθε κατά­κτη­ση, πίσω από κάθε ουσια­στι­κό έργο που αντι­με­τώ­πι­σε λαϊ­κές ανά­γκες στη συνοι­κία μας. Αυτή την δια­δρο­μή και την πολι­τι­κή μας συνέ­πεια δεν είχα­με και δεν έχου­με κανέ­να λόγο να την κρύψουμε.

Πέντε χρό­νια τώρα υπο­στη­ρί­ξα­με με όλες μας τις δυνά­μεις την πιο πλα­τιά και γνή­σια συμ­μα­χία που μπο­ρεί να υπάρ­ξει. Την ενό­τη­τα των εργα­ζό­με­νων, των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων, των συντα­ξιού­χων, των νέων της πόλης μας στην πάλη για τα συμ­φέ­ρο­ντα και τις ανά­γκες τους. Αυτή την ενό­τη­τα υπη­ρε­τή­σα­με ως Δημο­τι­κή Αρχή. Σε αυτήν τη ρότα θα συνεχίζουμε.

✔️  Κρα­τά­με σαν παρα­κα­τα­θή­κη τα όσα κατα­φέ­ρα­με αυτά τα χρό­νια και την ατα­λά­ντευ­τη και υπε­ρή­φα­νη στά­ση μας.

Ως πλειο­ψη­φού­σα παρά­τα­ξη και με 8 δοκι­μα­σμέ­νους αγω­νι­στές δημο­τι­κούς συμ­βού­λους θα συνε­χί­σου­με στην ίδια πορεία, στην αντι­πο­λί­τευ­ση της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής. Θα πρω­το­στα­τή­σου­με στην ανά­πτυ­ξη της πάλης του λαού και την επό­με­νη μέρα, η οποία προ­δια­γρά­φε­ται το ίδιο βάρ­βα­ρη για τα συμ­φέ­ρο­ντα των πολλών.

✔️  Ευχα­ρι­στού­με ξανά από καρδιάς.

Συνεχίζουμε για την ενίσχυση του ΚΚΕ με το ίδιο πείσμα και μαχητικότητα για να βγει πιο δυνατό στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του Ιούλη.

Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες του λαού.

pdf

Ανα­κοί­νω­ση ΛΣ Και­σα­ρια­νής για τα απο­τε­λέ­σμα­τα των δημο­τι­κών εκλογών

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο