Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την απόφαση της ΕΛΑΣ να επιτρέψει στη Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει συγκέντρωση για τα Ιμια

«Την ώρα που η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα κόπτονται δήθεν να μπουν εμπόδια στη δράση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής και των παραφυάδων της, ετοιμάζοντας τροπολογίες που ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους, την ίδια ακριβώς στιγμή η Ελληνική Αστυνομία και ο Δήμος Αθηναίων δίνουν άδεια στη Χρυσή Αυγή για συγκέντρωση, ενώ στο Εργατικό Κέντρο Πύργου συνδικαλιστές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ φιγουράρουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο με υποψήφιους της Χρυσής Αυγής» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του και τονίζει καταλήγοντας:

«Καμία ανοχή στο φασισμό. Μόνο η πάλη του λαού μπορεί να απομονώσει και να τσακίσει τέτοιες δυνάμεις, μαζί με όσους τους ανέχονται και τους θρέφουν.».

Προκλητική απόφαση δίνει άδεια για συγκέντρωση στην εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή

Με μια προκλητική απόφαση η κυβέρνηση, μέσω της Ελληνικής Αστυνομίας, επιτρέπει στην ναζιστική εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» τη διενέργεια συγκέντρωσης σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία Ρηγίλλης. Μάλιστα, όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στην απόφαση, τη συγκέντρωση θα την πραγματοποιήσουν «μέλη του πολιτικού κόμματος “Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή”», λες και δεν πρόκειται για καταδικασμένη εγκληματική οργάνωση!

Ο μόνος περιορισμός που θα υπάρχει στην συγκέντρωση των φασιστοειδών, είναι να καταλάβουν μόνο την πλατεία Ρηγίλης.

Ευθύνες γι’ αυτήν την πρόκληση έχει και η δημοτική Αρχή της Αθήνας η οποία έδωσε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, άδεια για την σύναξη των φασιστοειδών στον συγκεκριμένο χώρο.

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα