Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με την πανδημία:

«Απ’ την πρώτη στιγμή της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε εναποθέσει την αντιμετώπισή της στην “ατομική ευθύνη”, για να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες στη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας και τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας. Σήμερα κάνει ένα βήμα παραπέρα, θεσπίζοντας την “ατομική ευθύνη” με ποινή -αναγκάζοντας τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών να πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα- χωρίς πάλι να παίρνει κανένα μέτρο, ούτε για την οργάνωση ενός εμβολιαστικού προγράμματος με ιατρικό έλεγχο, φαρμακοεπαγρύπνηση, ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού, ούτε για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, ούτε για την αποσυμφόρηση των κρίσιμων χώρων διασποράς.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που όλη η πορεία της πανδημίας και ο κίνδυνος νέων μεταλλάξεων επιβεβαιώνει ότι ο έγκαιρος και μαζικός εμβολιασμός είναι μεν αναγκαίος, όχι όμως ικανός από μόνος του για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού. Ουσιαστικά πρόκειται για επανάληψη της ίδιας “συνταγής” που έχει οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση, των καθημερινών ρεκόρ σε κρούσματα και της εκτόξευσης διασωληνωμένων και θανάτων».

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60

Στη σκιά της μετάλλαξης «Όμικρον», ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους είναι άνω των 60.

Οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τις 16 Γενάρη για την πρώτη δόση. Οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα. Προκειμένου δε να χρυσώσει το χάπι, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι το ποσό που θα συγκεντρωθεί από αυτό το χαράτσωμα θα συγκεντρώνεται σε ένα ταμείο για την χρηματοδότηση των Νοσοκομείων τα οποία παραμένουν στο «έλεος» της υποχρηματοδότησης δύο χρόνια μετά την εμφάνιση της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για πράξη δικαιοσύνης, ποντάροντας στον «κοινωνικό αυτοματισμό» Ισχυρίστηκε επίσης προκλητικά ότι το μέτρο αυτό «θα συμπληρώσει την εκστρατεία πειθούς» που ακολουθεί η κυβέρνηση εδώ και μήνες, όταν είναι ανύπαρκτη μια ουσιαστική εκστρατεία ενημέρωσης για τα οφέλη του εμβολιασμού.

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις περιλαμβάνουν ακόμη την διάθεση ενός δωρεάν self test για όλους τους ενήλικες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, από τις 6 έως έως τις 12 Δεκέμβρη. Το ίδιο θα γίνει στο διάστημα μεταξύ 3 και 7 Γενάρη, αν και είναι προφανές ότι η «αυτοδιάγνωση» και μάλιστα μόνο ευκαιριακά, απέχει έτη φωτός από μια σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση.

Ενόψει της μετάλλαξης «Όμικρον», που όπως είπε «θα ξέρουμε περισσότερα σε δύο εβδομάδες περίπου», αλλά «αργά ή γρήγορα όμως είναι βέβαιο ότι θα κάνει την εμφάνισή της και στην Ελλάδα», διεμήνυσε ότι «θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε την πολιτική μας με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα», δηλαδή την ίδια αδιέξοδη διαχείριση που μας έφερε ως εδώ. «Εμβολιασμοί, πολλά τεστ, εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού και μέτρα ατομικής προστασίας. Αυτή είναι η απάντηση και όχι ένα lockdown, το οποίο κάποιοι προεξοφλούν, χωρίς να μπορούν να κρύψουν συχνά τη χαιρεκακία τους», συμπλήρωσε.

che guevara 008

Μετάβαση στο περιεχόμενο