Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τους δεκάδες απανθρακωμένους μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς

Σε ανακοίνωσή του για τον τραγικό θάνατο δεκάδων μεταναστών στο δάσος της Δαδιάς, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Ο θάνατος δεκάδων ξεριζωμένων συνανθρώπων μας, που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς αποτελεί ένα φρικτό πολύνεκρο έγκλημα, που σμπαραλιάζει τις όποιες κυβερνητικές δικαιολογίες ότι στον “πυρήνα του σχεδιασμού” βρίσκεται η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Οι απανθρακωμένοι στον Έβρο προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των προσφύγων και μεταναστών που χάνουν τη ζωή τους στο ταξίδι του ξεριζωμού τους, αναγκασμένοι να πάρουν τις πιο επικίνδυνες διαδρομές για να αποφύγουν την καταστολή και τον εγκλωβισμό που επιβάλλει η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

Το εκρηκτικό μίγμα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και της παντελούς έλλειψης πρόληψης και αντιπυρικού σχεδιασμού, γεννάει μόνο νέες τραγωδίες, που τις πληρώνει ο λαός, Έλληνες και μετανάστες, με το πιο βαρύ τίμημα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για τα όσα τραγικά βιώνουμε εδώ και μέρες είναι εγκληματικές! Εδώ και τώρα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές, να σωθούν οι ζωές και οι κόποι του λαού, το περιβάλλον».

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων