Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου για την επίθεση χρυσαυγιτών στο δημοσιογράφο που καλύπτει την απεργία στην Cosco

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ TA ΤΣΑΝΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλει την τραμπούκικη επίθεση ομάδας απεργοσπαστών, με επικεφαλής γνωστό στέλεχος της ναζιστικής συμμορίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, εναντίον συναδέλφου δημοσιογράφου που κάλυπτε την απεργία των εργαζόμενων της Cosco.

Για άλλη μιά φορά επιστρατεύθηκαν τα φασιστοειδή από την εργοδοσία, με την ανοχή των δυνάμεων καταστολής, προκειμένου να μπει στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία, αξιοποιώντας και το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις, τόσο η σημερινή, όσο και και οι προηγούμενες.

Η τραμπούκικη επίθεση κατά του συναδέλφου έγινε μπροστά στα μάτια των λιμενικών, που άφησαν το δράστη να διαφύγει. Κράτος και τραμπούκοι στην ίδια αντεργατική υπηρεσία ή «κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει». Η ευθύνη της κυβέρνησης, του κράτους και των υπευθύνων της τάξης που συστηματικά κάνουν πλάτες στα αφεντικά είναι προφανής.

Επιβεβαιώνεται έτσι ότι θέλουν το λιμάνι του Πειραιά να είναι ένα εργασιακό γκέτο όπου θα ξεζουμίζονται οι εργαζόμενοι, και θα επικρατεί «άκρα του τάφου σιωπή» γι’αυτό χτυπούν τραμπούκικα συνδικαλιστές και άλλους εργαζόμενους, αλλά δεν θα αφήσουμε να τους περάσει.

Οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να απομονώσουν και να καταδικάσουν τα αποβράσματα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής σε κάθε τόπο δουλειάς, στις εργατογειτονιές, και στην παραμικρή εκδήλωση τους, μέχρι να μη μπορούν να ξετρυπώσουν από τα βρωμερά λαγούμια τους.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, για αυξήσεις στους μισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, ενάντια στην εργοδοτική και κρατική βία, να αποκρούσουμε τα ψέματα της κυβέρνησης, που από τη μία μεριά κοροϊδεύει ότι δήθεν προστατεύει τους εργαζόμενους και από την άλλη τσακίζει τα δικαιώματά τους.