Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΚΕ του ΚΚΕ 🎈Εκδήλωση για την αποκάλυψη του μνημείου στις 12 Οκτωβρίου στη Γυάρο – Θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας

📍 «Μόνες περγαμηνές μας: τρεις λέξεις: Μακρόνησος, Γυάρος και Λέρος.
📍 Κι αν αδέξιοι μια μέρα σάς φανούν οι στίχοι μας, θυμηθείτε μονάχα πως γραφτήκαν κάτω απ’ τη μύτη των φρουρών, και με τη λόγχη πάντα στο πλευρό μας»

Γιάννης Ρίτσος

Η «ρωγμή» του γλύπτη Αντώνη Μυρωδιά

Η «ρωγμή» του γλύπτη Αντώνη Μυρωδιά


📍 Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοινώνει ότι οι εργασίες για την τοποθέτηση μνημείου στη Γυάρο, με την ευκαιρία των 100 χρόνων του ΚΚΕ, βρίσκονται στην τελική ευθεία 📌

Με την ακούραστη προσπάθεια των συντρόφων μας και τη συμβολή πολλών ακόμα ανθρώπων καλής θέλησης, είμαστε σε θέση να οργανώσουμε εκδήλωση για την αποκάλυψη του μνημείου στις 12 Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η τοποθέτηση του μνημείου και η πραγματοποίηση της εκδήλωσης αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους όσοι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν ή άφησαν τη ζωή τους σ’ αυτό το μαρτυρικό νησί καταμεσής του Αιγαίου.

Για την επίσκεψη στη Γυάρο οργανώνεται αποστολή, που θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Λαυρίου.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά, με προτεραιότητα στους αγωνιστές που εξορίστηκαν ή φυλακίστηκαν στο «θανατονήσι», καθώς και στις οικογένειές τους.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω των Κομματικών Οργανώσεων ως και τη Δευτέρα 07/10/2019 (πληροφορίες: Κομματική Οργάνωση Αττικής 210 52 82 607, ώρες: 10.00-17.00).


gif Banner Γυάρος