Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων σε Λύκεια και Γυμνάσια αντίστοιχα

Την Τετάρτη 22 Μάη 2019, ορίστηκε από το υπουργείο Παιδείας η ημερομηνία λήξης μαθημάτων για τα Γενικά Λύκεια.

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕΛ. και της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕΛ. και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Ημερησίων ΓΕΛ και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕΛ της πρώτης εξεταστικής περιόδου, συμπεριλαμβανομένων και των εξετάσεων των μαθητών/τριών που απουσίαζαν δικαιολογημένα, θα διεξαχθούν από την Πέμπτη 23 Μάη 2019 έως την Πέμπτη 13 Ιούνη 2019, ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων.

Από την άλλη, η ημερομηνία λήξης μαθημάτων για τα Γυμνάσια ορίζεται η Τετάρτη 29 Μάη.

Οι γραπτές ανακεφαλαιωτικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις διεξάγονται κατ’ εξαίρεση λόγω της διενέργειας αυτοδιοικητικών εκλογών, από την Πέμπτη 30 Μάη 2019 έως την Πέμπτη 6 Ιούνη 2019. Οι εξετάσεις για μαθητές/τριες που απουσίαζαν δικαιολογημένα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα 10 Ιούνη 2019. Επίσης, τα αποτελέσματα της πρώτης εξεταστικής περιόδου πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη 11 Ιούνη 2019 με εξαίρεση τα αποτελέσματα των κατ’ ιδίαν διδαχθέντων ή στρατευσίμων, τα αποτελέσματα των οποίων εκδίδονται με το πέρας των εξετάσεών τους.

Η δεύτερη εξεταστική περίοδος, που διενεργείται εντός του τρίτου δεκαημέρου του Ιούνη, αρχίζει την Πέμπτη 20 Ιούνη 2019. Τα αποτελέσματα της εν λόγω εξεταστικής περιόδου πρέπει να εκδοθούν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 26 Ιούνη 2019, ώστε να υπάρχει το προβλεπόμενο περιθώριο των δύο εργάσιμων ημερών για αιτήσεις αναβαθμολόγησης.