Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ανακοινώσεις ΑΚΕΛ και ΚΟ Κύπρου ΚΚΕ για το πανό των φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ

ΑΠΟΕΛ: Δεν θα επιτρέψουμε παραχάραξη της ιστορίας

Το ΑΚΕΛ, με δήλωση του μέλους του Π.Γ. Γιώργου Τ. Γεωργίου, καυτηριάζει την προσπάθεια αναβίωσης ακροδεξιών και φασιστικών συνθημάτων, ενεργειών και συμπεριφορών από τους ίδιους γνωστούς κύκλους.

«Η αναγραφή συνθημάτων στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) ενάντια στο Πολυτεχνείο και η επίθεση σε προοδευτικές και δημοκρατικές ιδέες, τα συνθήματα που ανάρτησαν σε πανό μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ ”1973 – 2017: Πολυτεχνείο, 44 χρόνια ψέματα”, οι ρατσιστικές και εθνικιστικές συμπεριφορές ακροδεξιών φοιτητικών οργανώσεων κατά τις αντικατοχικές εκδηλώσεις ενάντια στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους, μιλούν αφ’ εαυτού!

Ναι, δυστυχώς! 44 χρόνια μετά, κι ακόμα κάποιοι νοσταλγούν το αμαρτωλό παρελθόν τους! Δεν διδάσκονται από τα προδοτικά λάθη τους, από τις καταστροφές που υπέστησαν, τόσον η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος», αναφέρει στη δήλωσή του ο Γιώργος Τ. Γεωργίου.

«Με τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές δεν μπορεί να οικοδομηθεί μέλλον ειρήνης, επανένωσης της Κύπρου. Το ΑΚΕΛ καταδικάζει κάθε ακροδεξιά και φασιστική συμπεριφορά και καλεί τον κυπριακό λαό σε εγρήγορση, να επαγρυπνεί και να βρίσκεται αποφασιστικά απέναντι από ακροδεξιές και φασιστικές στάσεις και συμπεριφορές», προσθέτει.

ΚΟ Κύπρου ΚΚΕ: Πρέπει να βρει απάντηση από την μαζική καταδίκη των εργαζομένων στην Κύπρο και στην Ελλάδα

«Το νέο περιστατικό με την ανάρτηση πανό ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ, νοσταλγών της Χούντας και του “Χ”ίτη Γρίβα που με το ρόλο του στο Πραξικόπημα άνοιξε την κερκόπορτα στην Τουρκία για την εισβολή και κατοχή της Κύπρου εδώ και 43 χρόνια, πρέπει να βρει απάντηση από την μαζική καταδίκη των εργαζομένων στην Κύπρο και στην Ελλάδα».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Κύπρου ΚΚΕ και συνεχίζει:

«Είναι γνωστή πια εδώ και χρόνια η προσπάθεια των φασιστών, με προεξέχοντες τους ναζί της Χρυσής Αυγής και του ΕΛΑΜ, να “απομυθοποιήσουν” τάχα την εξέγερση του Πολυτεχνείου, υμνώντας ταυτόχρονα το καθεστώς της επτάχρονης δικτατορίας. Σ’ αυτήν τους την προσπάθεια χρησιμοποιούν χοντροκομμένα ψέματα. Το πιο χαρακτηριστικό από αυτά είναι ότι τάχα “δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο”, όπως αναγραφόταν και στο συγκεκριμένο πανό. Η παραπάνω ενέργεια, αλλά και αυτές που προηγήθηκαν με την κατάληψη του ιστορικού χώρου του Πολυτεχνείου από ομάδα που καμία σχέση δεν έχει με το φοιτητικό, σπουδαστικό, μαθητικό, γενικότερα με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, είναι μέρος μιας πολύπλευρης προσπάθειας που ξεκινά από διαφορετικές αφετηρίες αλλά έχει την ίδια στόχευση: Την υπονόμευση του αγωνιστικού εορτασμού του Πολυτεχνείου και του αντιιμπεριαλιστικού του περιεχομένου.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, να απομονώσουν τους σύγχρονους υμνητές της χούντας, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, του ΕΛΑΜ και όλων αυτών που χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, του φασισμού, αλλά και του αντικομμουνισμού».