Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού – Μέτρα σε χώρους εργασίας, σχολεία και ΜΜΜ ζητά το ΚΚΕ

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αναμένουν τις επόμενες μέρες επιστήμονες με την κυβέρνηση ωστόσο να αρνείται τη λήψη ουσιαστικών μέτρων σε χώρους εργασίας, στην εκπαίδευση και στις συγκοινωνίες όπως ζητά επίμονα το ΚΚΕ, κάτι που έπραξε και στη συζήτηση που έγινε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αφορμή τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων πανελλαδικά.

Πάνω από 4.000 είναι τα ενεργά κρούσματα της Αττικής ανέφερε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας που ανέφερε πως οι εκτιμήσεις είναι ότι αυτήν την εβδομάδα τα κρούσματα θα είναι 7.000 έως 8.000 πανελλαδικά, ενώ όπως είπε υπάρχει αυξητική τάση στις νέες νοσηλείες. Εξέφρασε την άποψη πως τελικά θα επικρατήσουν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού. Επιπλέον σημείωσε ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, είναι εδώ και θα μας ταλαιπωρήσει και θα μας πιέσει ακόμη». Για τα εμβόλια ανέφερε πως «τα στατιστικά δεδομένα είναι ότι το εμβόλιο προστατεύει από τη λοίμωξη, από τις νοσηλείες και τους θανάτους» και πρόσθεσε ότι «με τα εμβόλια θα τελειώσει αυτή η πανδημία. Αρκεί τα εμβόλια να είναι δημόσιο αγαθό, όπως οφείλουν να είναι».

Τη λογική «καλά τα πάμε» επανέλαβε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας αν και πλέον στις «κόκκινες» περιοχές έχει ενταχθεί και η Αττική. Υποστήριξε πως «δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει στο δυτικό κόσμο κάποιο άλλο διαφορετικό μοντέλο διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού που να έφερε καλύτερα αποτελέσματα» κάνοντας σύγκριση μεταξύ καπιταλιστικών κρατών όπου τα κριτήρια του κέρδους και του κόστους – οφέλους κυριαρχούν έναντι της υγείας και της ζωής όπως απέδειξε και ο πόλεμος των εμβολίων. Για την καταγραφή των κρουσμάτων ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν δύο συστήματα καταγραφής. Ένα υπάρχει και καταλήγει στο μητρώο της ΗΔΙΚΑ και η δυνατότητα του ΕΟΔΥ να τηρεί στοιχεία στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης και της ιχνηλάτησης, την οποία κάνει τελικά η Πολιτική Προστασία».

ΚΚΕ: Μέτρα σε χώρους εργασίας, σχολεία και ΜΜΜ

Να ληφθούν άμεσα μέτρα στους χώρους εργασίας, στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επανέλαβε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης κατά την τοποθέτηση του στη συζήτηση. Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν μαζικές προσλήψεις, ουσιαστική στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Για τα εμβόλια τόνισε ότι δεν πρέπει να αξιοποιηθούν σαν άλλοθι από την κυβέρνηση για να μην ληφθούν τα αναγκαία μέτρα. Σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να έχει πρόσβαση σε όλα τα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια και πως η «πατέντα», που συνδέεται άμεσα με την καπιταλιστική ιδιοκτησία, πρέπει να καταργηθεί.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι η καταγραφή των κρουσμάτων πρέπει να περιλαμβάνει τους μεγάλους χώρους εργασίας για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες για απόκρυψη ή παραπληροφόρηση.

Πηγή: 902.gr

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη