Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αναπληρώτρια στη Σαντορίνη: «Λυπάμαι αλλά εξαιτίας της αισχροκέρδειας σας ας μείνουν τα παιδιά σας χωρίς καθηγητές»

Έντονη συζήτηση για τα ενοίκια στις τουριστικές περιοχές εκίνησε μία δημοσίευση αναπληρώτριας καθηγήτριας στο Twitter, οδηγώντας σε παρέμβαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια ανέφερε ότι κατά την προσπάθειά της να βρει κατάλυμα στην Σαντορίνη αντιμετώπισε περιπτώσεις αισχροκέρδειας.

«Λυπάμαι αλλά εξαιτίας της αισχροκέρδειας σας ας μείνουν τα παιδιά σας χωρίς καθηγητές», ανέφερε στην ανάρτησή της.

Στις δημοσιεύσεις της καθηγήτριας απάντησε η ίδια η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Είμαστε σε επικοινωνία από την αρχή της περιόδου με τις δημοτικές αρχές και δη στις περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση, δεδομένων των δυσκολιών στην ανέρευση στέγης σε λογικά οικονομικά πλαίσια», ανέφερε.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Μόλις ξαναμίλησα με τον δήμαρχο Σαντορίνης και

1) θα δοθεί ειδικό επίδομα, ενισχυμένο από πέρυσι, στους αναπληρωτές για τον σκοπό αυτό και

2) έχει ζητηθεί η συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την ανεύρεση κατοικιών».

Βέβαια, το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Μύκονο και τη Σαντορίνη όπου τα νοίκια σε κάποιες περιπτώσεις είναι αστρονομικά, αλλά αφορά συνολικά τους αναπληρωτές έχουν να αντιμετωπίσουν την αλλαγή του τόπου διαβίωσης κάθε χρόνο, το νοίκι και τα έξοδα, για τα οποία δεν αρκεί ο πενιχρός μισθός.\

Πολλοί είναι αυτοί που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα της διαμονής μακριά από τον τόπο κατοικίας τους (νοίκι , θέρμανση, μεταφορές κλπ…) και αρνούνται το διορισμό.

Σε καμιά περίπτωση η ευθύνη για τα προβλήματα δεν μπορεί να είναι των συλλόγων Γονέων οι οποίοι σχεδόν πάντα έχουν την καλή θέληση να βοηθήσουν. Είναι ευθύνη του κράτους να δώσει λύση στο πρόβλημα, με επιδότηση ενοικίου  και θέρμανσης, εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς από και προς τον τόπο διαμονής. Είναι ευθύνη του κράτους να εξασφαλίσει τη λειτουργία των σχολείων με μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, με αξιοπρεπείς μισθούς.