Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Αναπτυξιακή» φιέστα Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη: «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες»

Για ακόμη μια φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδειξε πως η βαθιά αντιλαϊκή-αντεργατική της πολιτική πάει χέρι-χέρι με την αστυνομική καταστολή. Έτσι, χθες, προκειμένου να διαλύσουν το μεγάλο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί λίγα μέτρα μακριά από το ξενοδοχείο που θα μιλούσε ο πρωθυπουργός, τα ΜΑΤ του κ.Τόσκα, κατά τη γνώριμη πλέον τακτική τους, δε δίστασαν να κάνουν και πάλι χρήση χημικών. Οι διαδηλωτές είχαν ζητήσει νωρίτερα να περάσει από τον αστυνομικό φραγμό μια αντιπροσωπεία των αγροτών και των συμβασιούχων ΟΤΑ, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τις παριστάμενες αστυνομικές δυνάμεις.  

Στην προσπάθεια των διαδηλωτών να σπάσουν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό, τα ΜΑΤ απάντησαν και πάλι με χρήση δακρυγόνων. Οι δυνάμεις του ταξικού εργατικού κινήματος, των αγροτών και της νεολαίας παρέμεινε στο χώρο φωνάζοντας συνθήματα όπως «τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», «με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες» και «η Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών». 

Οι διαδηλωτές αποχώρησαν συντεταγμένα, καταγγέλλοντας την πολιτική που τσακίζει τον λαό με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» και η οποία πάει χέρι – χέρι με την τρομοκρατία και την καταστολή. Την απάντηση τους, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα θα συνεχίσουν να τη δίνουν καθημερινά, στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. 

Thessaloniki rally 28 3 2018

Της πορείας προς το χώρο διεξαγωγής του «περιφερειακού συνεδρίου» είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρη). Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Στράτος Κουρτζανίδη, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ ν. Θεσσαλονίκης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας και η Διαμαντούλα Κρητικού, πρόεδρος αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου.