Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αναπόφευκτες συγκρίσεις δύο συστημάτων

  Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

H Χάικε Ντρέσλερ, από τον Αύγουστο του 1983 και για 20 χρόνια εκπροσώπησε τα χρώματα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας και της μετέπειτα ενωμένης Γερμανίας. Αναρίθμητα τα μετάλλια που πήρε. Χρυσά, αργυρά, χάλκινα, στο μήκος, στα 100 στα 200 στα 4χ100, στο έπταθλο. Πέντε είναι τα Ολυμπιακά της μετάλλια

Τότε επί ΛΔΓ τα ‘παιρνε επειδή ήταν “ντοπαρισμένη” μετά το 90 ξαφνικά τα έπαιρνε με την αξία της. Τότε έμοιαζε με “άντρα”, μετά στην Ενωμένη Γερμανία έγινε γοητευτική γυναίκα. Στα 55 της, υπάλληλος τώρα ασφαλιστικής εταιρείας ήθελε να είναι κριτής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο. Δεν την έκαναν παρόλο που πήγε σε εκπαίδευση και πήρε και το δίπλωμα.

Ντρέστλερ

 

Είχε προλάβει να παίξει σε τηλεοπτικά παιχνίδια για πρωταθλητές και νάχει και μικρούς ρόλους. Έγινε και “πρεσβευτής” στην Ομοσπονδία Ρευματοπαθών. Ό,τι και να προσπάθησε το παρελθόν της της είναι εμπόδιο. Δεν μπορούν να το ξεχάσουν. Ίσως επειδή ακόμη δηλώνει πως “τα χρόνια μου στην ΛΔ της Γερμανίας είναι κομμάτι από την ζωή μου”.

 

Ίσως επειδή δεν βγήκε στα μπαλκόνια να καταδικάσει την προηγούμενη ζωή της άν και ήθελε να ενσωματωθεί στην καινούργια. Βρέθηκε στους αγώνες στο Βερολίνο, εθελόντρια να ισιώνει το σκάμμα που πηδούσε ο Τεντόγλου που την αναγνώρισε και την αγκάλιασε.

Για την ιστορία: Στα χρόνια της ΛΔΓ ήταν βουλευτής και σύμβουλος στο Υπουργείο Αθλητισμού.

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία