Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ

Την αναστολή των κινητοποιήσεων στην καθαριότητα των δήμων αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά από 11 ημέρες καταλήψεων σε αμαξοστάσια των δήμων και ΧΥΤΑ όλης της χώρας. Ενώ ταυτόχρονα με την ισχύουσα ρύθμιση χιλιάδες συμβασιούχοι θα πεταχτούν στην ανεργία.

Η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης «Συνδικαλιστική ανατροπή» και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ για οι παρατάξεις ΔΑΣ και ΜΕΤΑ – ΟΤΑ τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο την επόμενη βδομάδα, αφού προηγηθεί η συνεδρίαση των ΔΣ των Σωματειων.

ΔΑΣ: Τίποτα δεν τελείωσε – Ο αγώνας συνεχίζεται
«Μπροστά μας ένα σκληρό και διαρκή αγώνα που δεν τελειώνει σήμερα. Συνεχίζουμε» τονίζει η ΔΑΣ και καλεί όλους τους εργαζόμενους τη Δευτέρα να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις στους Δήμους και την Τρίτη με ευθύνη των σωματείων να παρακολουθήσουν την αποστολή των αρχείων πληρωμής στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και σε περίπτωση που διαπιστωθεί εκτεταμένη απληρωσιά των συμβασιούχων να απαντήσουν με νέα απεργιακή κινητοποίηση.