Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ανασύρθηκε σορός στο Κόκκινο Λιμανάκι – Μία εγκαυματίας μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ

Τη σορό ενός ατόμου, αγνώστων στοιχείων, ανέσυραν το απόγευμα, με την αρωγή μελών της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, από τη θαλάσσια περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η σορός που εντοπίστηκε ανήκει σε κάποιο από τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς που έκανε «στάχτη» το Μάτι, με τις αρχές ωστόσο να μην δίνουν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι αγνοούμενοι μετά τη φωτιά της περασμένης Δευτέρας, φτάνουν τους 25.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Γυναίκα εγκαυματίας, στο. Νοσοκομείο “Γ.Γεννηματάς” διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ

Στους 11 ανέρχονται οι τραυματίες – εγκαυματίες που νοσηλεύονται σε κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς σήμερα Δευτέρα 30 Ιούλη γυναίκα εγκαυματίας, που νοσηλεύεται στο «Γ. Γεννηματάς», παρουσίασε επιδείνωση, διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, αυτή τη στιγμή 43 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 11 σε κλίνες ΜΕΘ.

Εξάλλου, ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Πάνω από 1.000 κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς

Ακατάλληλα κρίθηκαν πάνω από 1.000 κτίρια στην Αττική καθώς καταστράφηκαν ολοσχερώς από την πυρκαγιά που αφήνει πίσω της δεκάδες νεκρούς και πολύ μεγάλες υλικές ζημιές.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, στους Δήμους Μαραθώνα, Ραφήνας – Πικερμίου και Μεγαρέων κρίθηκαν «κόκκινα» 1.046 κτίρια, «κίτρινα» 827 κτίρια και «πράσινα» 1.803 κτίρια. Συνολικά ελέγχθηκαν 3.676 κτίρια.

Τις αυτοψίες, που ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 27 Ιούλη, διενέργησαν οι μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές.

Ξεκίνησε η υλοτόμηση και απομάκρυνση των καμένων δένδρων στην απαλλοτριωμένη ζώνη της Μαραθώνος

Υλοτόμηση και απομάκρυνση των καμένων κορμών από την απαλλοτριωμένη ζώνη της Λεωφόρου Μαραθώνος, ξεκίνησαν σήμερα τα μέλη του Δασικού Συνεταιρισμού Στενής Ευβοίας. Επιπλέον υπήρξε συνεργασία με κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών για την επέκταση της υλοτόμησης στα ρέματα εντός του οικιστικού ιστού Ραφήνας, καθώς και για τη διευθέτησή τους με υλοτόμηση μέσα στην κοίτη και με δημιουργία κορμοδεμάτων για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.