Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ανατολική Ουκρανία: Σκοτώθηκε σε έκρηξη στο Ντονιέτσκ ο Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο

Ο ηγέτης της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» της Ανατολικής Ουκρανίας, Αλεξάντρ Ζαχρατσένκο σκοτώθηκε σε έκρηξη σε καφέ στο κέντρο του Ντονέτσκ, μετέδωσε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων DAN.

«Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο σκοτώθηκε σε τρομοκρατική επίθεση», ανέφερε το πρακτορείο προσθέτοντας ότι οι συνθήκες (της επίθεσης) βρίσκονται στο στάδιο της διαλεύκανσης».

Ο Ζαχρατσένκο, τραυματίστηκε και στην συνέχεια κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο εστιατόριο Separ στην οδό Πούσκιν στο Ντονέτσκ, όπου τραυματίστηκαν και πολλοί άλλοι. Οι τοπικές αρχές θεωρούν πιθανότερο το ενδεχόμενο η έκρηξη να οφείλονταν σε βομβιστικό μηχανισμό.

Αργότερα ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ντένις Πουσίλιν χαρακτήρισε «την δολοφονία Ζαχρατσένκο, ένα ακόμα έγκλημα της κυβέρνησης του Κιέβου, για το οποίο θα υπάρξει εκδίκηση».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι το Κίεβο είναι υπεύθυνο για τον θάνατο του Ζαχάρτσενκο, μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι ο θάνατος του Ζαχάρτσενκο δείχνει ότι το Κίεβο αποφάσισε να εμπλακεί σε «αιματηρή σύγκρουση» και παρέβη τις υποσχέσεις του για την αναζήτηση ειρήνης, σύμφωνα με το RIA.