Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αναχρονιστικές συντηρητικές και επικίνδυνες αντιλήψεις

Με την εικόνα ενός εμβρύου στο πρωτοσέλιδό της και τον τίτλο «Αφήστε με να ζήσω», αθλητική εφημερίδα αποφάσισε να τιμήσει την προηγούμενη Κυριακή την «ημέρα του αγέννητου παιδιού».

Η καθιέρωση της συγκεκριμένης μέρας, με απόφαση της Εκκλησίας, επαναφέρει στο προσκήνιο θέσεις ενάντια στις αμβλώσεις και μαζί με αυτές αναχρονιστικές, συντηρητικές, οπισθοδρομικές αντιλήψεις για τη θέση των γυναικών στην οικογένεια, στην κοινωνία.

Με …ανώτερα μαθηματικά και σαφώς αντιδραστικό στίγμα, η εφημερίδα έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως «χωρίς αμβλώσεις, σε 4 μόνο χρόνια ο πληθυσμός της χώρας μας θα ήταν κατά 1 εκατομμύριο μεγαλύτερος».

Την εφημερίδα έσπευσε να συγχαρεί ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης. Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σημείωσε, πιο προσεκτικός από τους συντάκτες του εντύπου, πως «στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση». Προσέθεσε όμως πως «το να έχουμε διπλάσιες εκτρώσεις από γεννήσεις γεννά ζητήματα επιβίωσης του Έθνους μας».

Στην αντιπαράθεση που ακολούθησε, ο υπουργός ενέπλεξε στη συζήτηση και το επίδομα γέννησης, παρουσιάζοντάς το ως εργαλείο ώστε το κράτος «να αυξήσει την πιθανότητα μια γυναίκα να προτιμήσει να γεννήσει παρά να κάνει έκτρωση».

Από ό,τι φαίνεται, η «ανάπτυξη», εκτός από ισοπεδωμένα δικαιώματα και παροχές – ψίχουλα, συνοδεύεται και από γενναίες δόσεις σκοταδισμού

ΣΣ |> Το κίνημα “afistemenaziso” περιλαμβάνει λίγο απ’ όλα: Ιατρικά …Ψυχολογία …Εμβρυολογία – Γυναικολογία, Βιωματικά, Νομικά, Νομοθεσία, Θεολογικά, Πατερικά «Σύγχρονα» κά έχει επίσης κανάλι με πολλά “εκπαιδευτικά” βίντεο  και κάνει κάθε τόσο εκδηλώσεις που υπηρετούν το σκοταδισμό

afistemenaziso gr

afistemenaziso gr