Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αναχρονιστικές συντηρητικές και επικίνδυνες αντιλήψεις

Με την εικό­να ενός εμβρύ­ου στο πρω­το­σέ­λι­δό της και τον τίτλο «Αφή­στε με να ζήσω», αθλη­τι­κή εφη­με­ρί­δα απο­φά­σι­σε να τιμή­σει την προη­γού­με­νη Κυρια­κή την «ημέ­ρα του αγέν­νη­του παι­διού».

Η καθιέ­ρω­ση της συγκε­κρι­μέ­νης μέρας, με από­φα­ση της Εκκλη­σί­ας, επα­να­φέ­ρει στο προ­σκή­νιο θέσεις ενά­ντια στις αμβλώ­σεις και μαζί με αυτές ανα­χρο­νι­στι­κές, συντη­ρη­τι­κές, οπι­σθο­δρο­μι­κές αντι­λή­ψεις για τη θέση των γυναι­κών στην οικο­γέ­νεια, στην κοι­νω­νία.

Με …ανώ­τε­ρα μαθη­μα­τι­κά και σαφώς αντι­δρα­στι­κό στίγ­μα, η εφη­με­ρί­δα έφτα­σε στο σημείο να ισχυ­ρι­στεί πως «χωρίς αμβλώ­σεις, σε 4 μόνο χρό­νια ο πλη­θυ­σμός της χώρας μας θα ήταν κατά 1 εκα­τομ­μύ­ριο μεγα­λύ­τε­ρος».

Την εφη­με­ρί­δα έσπευ­σε να συγ­χα­ρεί ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης Αδ. Γεωρ­γιά­δης. Σε ανάρ­τη­σή του σε μέσο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης σημεί­ω­σε, πιο προ­σε­κτι­κός από τους συντά­κτες του εντύ­που, πως «στην Ελλά­δα δεν αμφι­σβη­τεί­ται το δικαί­ω­μα της γυναί­κας στην άμβλω­ση». Προ­σέ­θε­σε όμως πως «το να έχου­με διπλά­σιες εκτρώ­σεις από γεν­νή­σεις γεν­νά ζητή­μα­τα επι­βί­ω­σης του Έθνους μας».

Στην αντι­πα­ρά­θε­ση που ακο­λού­θη­σε, ο υπουρ­γός ενέ­πλε­ξε στη συζή­τη­ση και το επί­δο­μα γέν­νη­σης, παρου­σιά­ζο­ντάς το ως εργα­λείο ώστε το κρά­τος «να αυξή­σει την πιθα­νό­τη­τα μια γυναί­κα να προ­τι­μή­σει να γεν­νή­σει παρά να κάνει έκτρωση».

Από ό,τι φαί­νε­ται, η «ανά­πτυ­ξη», εκτός από ισο­πε­δω­μέ­να δικαιώ­μα­τα και παρο­χές — ψίχου­λα, συνο­δεύ­ε­ται και από γεν­ναί­ες δόσεις σκο­τα­δι­σμού

ΣΣ |> Το κίνη­μα “afistemenaziso” περι­λαμ­βά­νει λίγο απ’ όλα: Ιατρι­κά …Ψυχο­λο­γία …Εμβρυο­λο­γία — Γυναι­κο­λο­γία, Βιω­μα­τι­κά, Νομι­κά, Νομο­θε­σία, Θεο­λο­γι­κά, Πατε­ρι­κά «Σύγ­χρο­να» κά έχει επί­σης κανά­λι με πολ­λά “εκπαι­δευ­τι­κά” βίντεο  και κάνει κάθε τόσο εκδη­λώ­σεις που υπη­ρε­τούν το σκοταδισμό

afistemenaziso gr

afistemenaziso gr

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο