Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ανεξέλεγκτη μαίνεται επικίνδυνη πυρκαγιά στην Τήνο – Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί

Ανεξέλεγκτη μαίνεται από το μεσημέρι του Σαββάτο πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο νησί της Τήνου , με τις αρχές να δίνουν εντολή για την προληπτική εκκένωση τριών οικισμών.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο όρος Παράχραντος, στην περιοχή Λυχναφτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Πήρε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον Σκάι 100,3 ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος.

Με μήνυμα από το 112 ζητήθηκε από τους κατοίκους των περιοχών Λυχναφτιά, Αγία Βαρβάρα και Φέρο να εγκαταλείψουν προληπτικά τους οικισμούς τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ ήδη μεταβαίνουν στην Τήνο ενισχύσεις από Αθήνα, Άνδρο και Σύρο.

Ενισχύσεις από Αθήνα, Άνδρο και Σύρο μεταβαίνον στην Τήνο για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ταυτόχρονα με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα για την πυρκαγιά στην Τήνο μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Αττική συμπεριλαμβανομένης και μιας ομάδας πεζοπόρου τμήματος της Α΄ ΕΜΑΚ καθώς επίσης 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Άνδρο και άλλοι 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Σύρο.

vivlio mpelogiannis