Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ανεπιθύμητα τα τσιράκια των ΝΑΤΟικών στην Πάτρα: Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τη φιλονατοική ημερίδα

Ολοένα και πληθαίνουν οι αντιδράσεις σωματείων, οργανώσεων και φορέων του εργατικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στην Πάτρα, ενάντια στην φιλονατοϊκή ημερίδα που διοργανώνει αύριο, Σάββατο 2 Νοέμβρη, στο Επιμελητήριο Αχαΐας η ΜΚΟ «Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία». 

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος της ΟΓΕ) καταδικάζει τη διοργάνωση αυτής της ημερίδας, και καλεί «να επιστρέψουμε ως απαράδεκτο το κάλεσμα των ΝΑΤΟικών στις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες για να συμμετέχουν στη φιέστα τους» σημειώνοντας επίσης πως «το σύνθημα της κυβέρνησης “καλώς ήρθε το δολάριο” είναι εχθρικό για τα δικά μας συμφέροντα». 

«Τα τσιράκια των ΝΑΤΟικών στην Ελλάδα, όπως είναι ο μη κυβερνητικός οργανισμός “Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία” έχουν αναλάβει εργολαβία στη χώρα μας την προπαγάνδα για τον εξωραϊσμό των βρώμικων σχεδίων του αιματοβαμμένου ιμπεριαλιστικού μηχανισμού στήνοντας φιέστες και ημερίδες σ’ όλη την Ελλάδα» αναφέρει ο Σύλλος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας και προσθέτει: «Καλούμε τις γυναίκες από τις εργατικές – λαϊκές γειτονιές της Πάτρας να μην επιτρέψουμε τέτοιου είδους “διαφήμιση” των φονικών σχεδίων του ΝΑΤΟ, όπως μέσω αυτής της προκλητικής εκδήλωσης».

Την απαράδεκτη φιλονατοϊκή ημερίδα-φιέστα έχει καταδικάσει και ο δήμαρχος Πατρέων Κ.Πελετίδης, ο οποίος δήλωσε πως αν και έλαβε πρόσκληση δεν θα παραβρεθεί.

Σε ανακοίνωση του πριν λίγες ημέρες, ο δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων πως ο πατραϊκός λαός δεν έχει ανάγκη να μάθει την «άποψη του ΝΑΤΟ» και πρόσθεσε πως σκοπός τέτοιων δράσεων είναι «να σβήσουν την εμπειρία, τη μνήμη του λαού, να ξεχάσουμε ποιοι επεμβαίνουν σ’ όλο τον κόσμο και για ποια συμφέροντα. Να ξεχάσουμε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία».

«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το ρόλο του ΝΑΤΟ στο γκριζάρισμα του Αιγαίου, στη διχοτόμηση της Κύπρου» σημείωσε ο Κ.Πελετίδης, υπογραμμίζοντας πως «ξέρουμε ότι ασφάλεια μέσα στο ΝΑΤΟ δεν υπάρχει και γνωρίζουμε πολύ καλά από το παρελθόν ότι όταν μιλούν για κινδύνους Εσωτερικής Ασφάλειας, εννοούν πως θα κρατήσουν το λαό σιωπηρό και υπό έλεγχο, τη στιγμή που έχουν κάνει τη ζωή του κόλαση».

Ο δήμαρχος Πατρέων θα δώσει το παρόν σε συγκέντρωση που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας ενάντια στην προσπάθεια εξωραϊσμού του βρώμικου ρόλου του ΝΑΤΟ, αύριο Παρασκευή 2 Νοέμβρη, στις 16.30, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Όλγας).