Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ανεπιθύμητοι οι αμερικανοΝΑΤΟικοί μακελάρηδες στο Λιτόχωρο

Να καταδικάσει την κοινή στρατιωτική άσκηση των ελληνικών και αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Λιτοχώρου υπό το βλέμμα μάλιστα του Αμερικανού πρέσβη  Τζ. Πάιατ, καλεί το λαό της περιοχής η Τομεακή Επιτροπή Πιερίας του ΚΚΕ.

Ειδικότερα αναφέρει:

«Η Τομεακή Επιτροπή Πιερίας του ΚΚΕ καλεί το λαό του Λιτοχώρου, γενικότερα το λαό της Πιερίας, να καταδικάσει την κοινή στρατιωτική άσκηση των ελληνικών και αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Λιτόχωρου, η κορύφωση της οποίας πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ.

Οι “πρόβες πολέμου” που διεξάγονται στην περιοχή μας, όπως και σε όλη την Ελλάδα, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιούνται λίγες μέρες μετά τη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις και αποδεικνύουν την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, προκειμένου να επιτευχθεί η λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση, που όμως είναι η άλλη όψη της πολιτικής που καθημερινά ματώνει τη λαϊκή οικογένεια, πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, καταργεί εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, υψώνει όλο και περισσότερα εμπόδια στην πρόσβαση του λαού στην Παιδεία και την Υγεία.

Ο λαός να αντιπαλέψει τις λογικές που θέλουν την περιοχή του Λιτόχωρου και όλης της χώρας σαν ένα απέραντο πεδίο βολής στο οποίο θα εκπαιδεύονται για τα δολοφονικά τους σχέδια ΑμερικανοΝΑΤΟικοί μακελάρηδες.

Να μη νομιμοποιήσει στη συνείδησή του τη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ με την οποία επεκτείνονται οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα, για να χρησιμοποιηθεί ως πολυεπίπεδο πολεμικό ορμητήριο σε βάρος των λαών της ευρύτερης περιοχής, μετατρέποντας ταυτόχρονα τη χώρα σε στόχο των ανταγωνισμών.

Να παλέψει για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του κεφαλαίου, βάζοντας γερά θεμέλια για την οργάνωση της αντεπίθεσης, την πάλη για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος, που συνθλίβει τις ανάγκες του λαού σε ιμπεριαλιστική ειρήνη και πόλεμο».