Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ανεπιθύμητοι οι νεοναζί φασίστες στην Καλαμαριά – Πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δημοτικό συμβούλιο

Την απόφαση να μη διευκολύνει με κανέναν τρόπο την φιέστα που οργανώνει η φασιστική οργάνωση «Ιερός Λόχος 2012» την Κυριακή 7 Απρίλη, πήρε το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς έπειτα από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Σημειώνεται ότι τα φασιστοειδή του «Ιερού Λόχου» ετοιμάζουν σύναξη μισαλλοδοξίας, ρατσισμού και εθνικισμού, υπό την ονομασία «Makedonian Pride 2019» στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα.

Στο δημοτικό συμβούλιο τοποθετήθηκε επί του θέματος ο δημ. σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βικέντιος Αντωνάκης.

Αναλυτικά η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς έχει ως εξής:
«Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς κατηγορηματικά δηλώνουν την αντίθεσή τους στην επικείμενη φιέστα που ετοιμάζει το εθνικιστικό φασιστικό μόρφωμα του “Ιερού Λόχου 2012”, την Κυριακή 7/4 στην περιοχή μας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς αποφασίζει να μη διευκολύνει με κανέναν τρόπο τη δράση οποιουδήποτε εθνικιστικού – φασιστικού μορφώματος στην πόλη μας, για να μην προπαγανδίζονται οι φασιστικές τους αντιλήψεις και να στάζει το ρατσιστικό τους δηλητήριο.
Οι πολίτες της μαρτυρικής και ηρωικής Καλαμαριάς των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων, της προσφυγιάς και της εργατιάς, του πολιτισμού και της μνήμης οφείλουν να εκπληρώνουν κάθε μέρα το Χρέος τους απέναντι στην Ιστορία.
Στην Καλαμαριά του Μπλόκου, των αγωνιστικών παραδόσεων και των λαϊκών αγώνων δεν χωράνε οι νεοναζί, ιδεολογικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών.
Θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας και, ειδικότερα, απέναντι στην ιστορία του λαού και του τόπου μας, απέναντι στη νέα γενιά, να υψώνεται τείχος στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού.
Η Καλαμαριά πρέπει να επιδείξει μηδενική ανοχή στο φασισμό, στο ρατσισμό και τον εθνικισμό.
Είναι πρέπον ο δήμος μας να είναι ένας δήμος που θα μπαίνει μπροστά σε ζητήματα ιστορικής μνήμης, μπροστά σε ζητήματα υπεράσπισης της ιστορίας αυτής της πόλης, των ανθρώπων αυτής της πόλης, των αγώνων που έδωσαν αυτοί οι άνθρωποι για την απελευθέρωση από το φασισμό.
Οι νεοναζί φασίστες, εθνικιστές με όποιο μανδύα και αν “ντυθούν” είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμαριά.
Δεν υπάρχει χώρος στην Καλαμαριά για αυτούς που διχάζουν.
Για πολιτικούς, κοινωνικούς και νομικούς λόγους δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη μετατροπή του στρατοπέδου “Κόδρα” σε χώρο μισαλλοδοξίας, ρατσισμού, ξενοφοβίας και εθνικισμού».