Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανησυχητικές εξελίξεις στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση – Μπαίνει στον πόλεμο η Λευκορωσία;

Ραγδαίες αλλά ταυτόχρονα δυστυχώς ανησυχητικές είναι οι εξελίξεις στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία. Συμφωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την ανάπτυξη μιας κοινής περιφερειακής ομάδας στρατευμάτων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι προετοιμάζει επίθεση εναντίον της Λευκορωσίας και πως, κατά συνέπεια, το Μινσκ θα αναπτύξει μια κοινή στρατιωτική δύναμη κρούσης ρωσικών και λευκορωσικών στρατευμάτων, χωρίς να διευκρινίσει πού θα γίνει αυτό.

«Χθες, μέσω ανεπίσημων καναλιών, μας προειδοποίησαν για ένα χτύπημα στη Λευκορωσία από το έδαφος της Ουκρανίας», είπε ο Αλ. Λουκασένκο, σύμφωνα με το BelTA.

Δήλωσε ότι η απάντησή του ήταν απλή: «Πείτε στον πρόεδρο της Ουκρανίας και σε άλλους τρελούς ότι η γέφυρα της Κριμαίας θα τους φαίνεται σαν λουλούδια αν αγγίξουν τουλάχιστον ένα μέτρο της επικράτειάς μας με τα βρώμικα χέρια τους».

«Εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στα δυτικά σύνορα της (ρωσο-λευκορωσικής) Ένωσης, συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε μια περιφερειακή δύναμη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας», δήλωσε ο Λουκασένκο στη διάρκεια συνεδρίασης με αξιωματούχους των λευκορωσικών δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με το κρατικό λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Ο Λουκασένκο πρόσθεσε πως οι δύο χώρες άρχισαν να ενώνουν δυνάμεις τους πριν από δύο ημέρες, προφανώς μετά την έκρηξη στη ρωσική γέφυρα στην Κριμαία.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση Λουκασένκο έρχεται την ίδια ημέρα με το σφυροκόπημα των Ρώσων σε πολλές ουκρανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και το Κίεβο, που έγινε ξανά στόχος έπειτα από μήνες. Σφυροκόπημα το οποίο σύμφωνα με διάγγελμα του Πούτιν, είναι απάντηση στην έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας  αλλά και σε άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα στο έδαφος της Ρωσίας. Προειδοποίησε μάλιστα ότι σε μελλοντικά τρομοκρατικά χτυπήματα θα υπάρξει αντίστοιχης έντασης ρώσικη αντίδραση. Ο Βλ. πούτιν είπε επίσης ότι τα χτυπήματα σε ουκρανικές πόλεις έγιναν κατόπιν δικής του εντολής.

Κώστας Καρυωτάκης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση