Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΑνθΗΠΑτοι!

Γράφει ο Νίκος Μόττας //

Τον περασμένο Οκτώβρη, σε μια άκρως προκλητική κίνηση εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ, είχε ασκηθεί δίωξη σε βάρος στελεχών και μελών του ΚΚΕ – μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Σ.Βαρδαλής και ο ευρωβουλευτής Σ.Ζαριανόπουλος- για συμμετοχή σε αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση στον Πολύμυλο Κοζάνης. Η… «παρανομία» που έκαναν ήταν η πρωτοβουλία τους να φράξουν το δρόμο, δημιουργώντας ανθρώπινη αλυσίδα, στη ΝΑΤΟική φάλαγγα οχημάτων που βρίσκονταν καθ’ οδόν για την άσκηση «Noble Jump».

Πριν από λίγες μέρες, στην προσπάθεια τους να προστατέψουν το άγαλμα του εγκληματία Τρούμαν, τα ΜΑΤ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέδειξαν απίστευτη αγριότητα, διαλύοντας με γκλομπ και χημικά την αντιπολεμική, αντι-ιμπεριαλιστική διαδήλωση φοιτητών και μαθητών. Ήταν δε τέτοιος ο ζήλος τους να υπερασπιστούν το απαίσιο αυτό απολίθωμα της υποτέλειας και της αμερικανοδουλείας που έστειλαν έξι νεαρούς διαδηλωτές στο νοσοκομείο και συνέλαβαν δύο τραυματίες.

Μόλις χθες, σε ένα ακόμη κρούσμα καταστολής του αντι-ιμπεριαλιστικού, φιλειρηνικού κινήματος, η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη 10 μελών της Επιτροπής Ειρήνης Σάμου επειδή έγραφαν συνθήματα κατά μήκος του οδικού δικτύου ενάντια στο ΝΑΤΟ, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή.

Είναι προφανές ότι η συγκυβέρνηση των κ.Τσίπρα-Καμμένου εργάζεται σκληρά προκειμένου να λαμβάνει, κάθε λίγο και λιγάκι, τα συγχαρητήρια του πρέσβη των ΗΠΑ για την στάση της.

Όπως είναι επίσης προφανής η προσπάθεια που καταβάλουν για να ξεπεράσουν σε ΝΑΤΟφροσύνη τους προκατόχους τους, των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Έχοντας φτάσει στον πάτο της πολιτικής ξετσιπωσιάς και όντας ΝΑΤΟικότεροι του ΝΑΤΟ, οι «ανθΗΠΑτοι» της συγκυβέρνησης είναι ικανοί για τα πάντα. Ακόμη και να ζητήσουν τα ρέστα απ’ τον ελληνικό λαό για το ιστορικό- και εξαιρετικά επίκαιρο σύνθημα- «Έξω αι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ» που γράφτηκε πριν 45 χρόνια στην πύλη του Πολυτεχνείου…

__________________________________________________________________________________________________

Νίκος Μόττας Γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Είναι υποψήφιος διδάκτορας (Phd) Πολιτικής Επιστήμης, Διεθνών Σχέσεων και Ιστορίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (Master of Arts) στις διπλωματικές σπουδές (Παρίσι) και στις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις (Πανεπιστήμιο Τελ Αβίβ). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα μέσα.