Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΧΡΩΜΑ+ΣΙΔΕΡΟ 10: ΠΟΛΕΜΟΣ και ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με κεντρικό σύνθημα «Οι αγώνες είναι η τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του» να μας ακολουθεί, προετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη έκθεση εικαστικών τεχνών…

ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΧΡΩΜΑ+ΣΙΔΕΡΟ 10

Το μεγάλο αυτό γεγονός, κλείνει φέτος δέκα χρόνια ζωής.

Δέκα χρόνια αμέριστης συνεργασίας με τα Σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής κι άλλων φορέων που είχαν ως αποτέλεσμα, όλα αυτά τα χρόνια, να εδραιώσουμε την παρουσία μας με εικαστικές εκθέσεις, παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και συζητήσεις στους εργασιακούς χώρους και στις συνοικίες που ζουν οι άνθρωποι της βιοπάλης.

Πάνω από 180 εικαστικοί καλλιτέχνες κάθε χρόνο, έτσι και φέτος για δέκατη χρονιά, επιστρατεύουμε τη γνώση, το συναίσθημα, την τέχνη μας, και δημιουργούμε καλλιτεχνικό έργο, εμπνεόμενοι από την εργατική τάξη και τους αγώνες της, απευθυνόμενοι σε αυτή.

Αφουγκραζόμαστε την όξυνση της κοινωνικής κατάστασης στη χώρα μας, τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, το ενδεχόμενο γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, το ζήτημα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς που συνεπάγεται, και με κεντρικό θέμα της έκθεσης ΠΟΛΕΜΟΣ και ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ, δίνουμε το στίγμα μας.

Aντιπαλεύουμε την «αποδοχή» της φρίκης του πολέμου, διακηρύσσουμε την αλληλεγγύη στους λαούς που χύνουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Παίρνουμε θέση και καταδικάζουμε τους άδικους πολέμους, βροντοφωνάζουμε για τους αδικοχαμένους μετανάστες του Αιγαίου, τα χιλιάδες θύματα του πολέμου, καταδικάζουμε τον εθνικισμό – φασισμό.

Πολεμάμε με τα δικά μας όπλα! Την τέχνη…

«Οι αγώνες είναι η τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του»
13 έως 22 Οκτώβρη 2017
στο Εργοστάσιο Καχραμάνογλου – ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Διοργάνωση:
ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΑ(σ)ΜΑ / ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ – ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Ώρες λειτουργίας: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 12.00π.µ. – 9.00µ.µ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ