Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ανιστόρητος Λοβέρδος…

«Σιγά μην τους φοβηθούμε. Δεν είναι αθώοι!» έγραψε σε ανάρτησή του στο «Facebook» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λοβέρδος πριν από δύο μέρες, δηλαδή δύο μέρες πριν από την ανακοίνωση της απόφασης της δίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Και ενώ όλος ο λαός και η νεολαία αναμένουν τις ώρες που θα φανεί αν θα γίνει πραγματικότητα η λαϊκή απαίτηση να μπουν οι ναζί στη φυλακή, ο βουλευτής της ΝΔ, άδραξε την ευκαιρία να προωθήσει την επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων», «καταδικάζοντας», όπως γράφει σε μεταγενέστερη ανάρτηση, «τους μεγάλους σφαγείς της ανθρωπότητας και τα ολοκληρωτικά καθεστώτα της βίας και της καταστροφής, είτε είναι φασιστικά είτε κομμουνιστικά (…) Σε όλη την Ευρώπη, Χίτλερ και Στάλιν είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος».

Η παλιά και γνωστή αντικομμουνιστική υστερία, που θέλει να περάσει την εξίσωση του φασισμού με το σοσιαλισμό – κομμουνισμό, θυτών και θυμάτων, δεν γίνεται μόνο για να χτυπηθεί η περίοδος που μπήκαν οι βάσεις για την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας. Πόσο μάλλον μέσα σε αυτές τις συνθήκες, αυτές τις ημέρες, η εξίσωση της ναζιστικής δολοφονικής δράσης των φασιστοειδών με τους αγώνες του λαού απέναντι στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά, στόχο έχει και να αθωώσει τους φασίστες -πρόκειται μάλιστα και για επιχειρήματα που και οι ίδιοι χρησιμοποίησαν στο δικαστήριο- και παράλληλα δείχνει πως για την αστική τάξη παραμένει σταθερά στο στόχαστρο η επαναστατική δράση των κομμουνιστών και η πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

902.gr