Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής στην Έκθεση Φωτογραφίας «Η Γυναίκα στα χρόνια της κρίσης…»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκθεση Φωτογραφίας «Η Γυναίκα στα Χρόνια της Κρίσης…»

Dead Line αποστολής φωτογραφιών, 25 Μαρτίου 2016

Στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ Αλληλεγγύης για το «Σπίτι των Γυναικών» στην Αθήνα, θα γίνει Έκθεση Φωτογραφίας, σε Ψηφιακή και Πραγματική μορφή, με θέμα: «Η Γυναίκα στα Χρόνια της Κρίσης…». Το Φεστιβάλ θα γίνει το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός. (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή).

Οι ενδιαφερόμενες/οι για την Ψηφιακή Έκθεση, που θα προβληθεί μέσω οθόνης, στη διάρκεια του Φεστιβάλ, στέλνουν τις φωτογραφίες τους, στα 2 e-mails [email protected], [email protected], με θέμα:

Έκθεση Φωτογραφίας «Η Γυναίκα στα Χρόνια της Κρίσης…», έως 10 φωτογραφίες, το πολύ. Οι φωτογραφίες τοποθετούνται σε μαύρο κάδρο, σε όποια αναλογία, σε σχέση με το πλαίσιο, επιλέξει η/ο δημιουργός τους. Οι λεζάντες βρίσκονται κάτω απ΄ τις φωτογραφίες, στα Ελληνικά ή στη γλώσσα της /του δημιουργού και στα Αγγλικά, για να είναι κατανοητές από όλες/όλους. Το format του μαύρου πλαισίου (landscape) είναι: 1920 x1080, 72dpi. Κατά μήκος της φωτογραφίας, από κάτω, αριστερά, είναι δακτυλογραφημένα: Ο τίτλος, σύντομη αναφορά στο περιεχόμενό της, αν χρειάζεται, ημερομηνία λήψης, χώρα, χώρος, περιοχή, και ονοματεπώνυμο της/του δημιουργού. Στο photoshop η γραμματοσειρά, προσοχή, να είναι Cambria, Βold, 36pt, για να είναι ευανάγνωστη και από μακριά η λεζάντα.

Επίσης, συμπληρώνουν τα στοιχεία Επικοινωνίας μαζί τους: Ονοματεπώνυμο, Ιδιότητα, Email, fb /site, Τηλέφωνο/α

Όσες/οι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και στην Πραγματική Έκθεση Φωτογραφίας, που θα στηθεί στο φουαγιέ του Εμπρός, θα πρέπει να το αναφέρουν στο e-mail που θα στείλουν. Μπορούν να επιλέξουν έως και δύο φωτογραφίες, από αυτές που θα στείλουν για την ψηφιακή Έκθεση, και να τις φέρουν στο Εμπρός, μια-δυο μέρες πριν τις 2 του Απρίλη. Θα ειδοποιηθούν πότε, ακριβώς. Τα έργα τους θα τα φέρουν φωτοτυπημένα σε Α3 μαύρο κάδρο. Μέσα στο κάδρο θα είναι η φωτογραφία τους, σε όποια αναλογία, σε σχέση με το πλαίσιο, επιλέξουν. Κατά μήκος της φωτογραφίας, από κάτω, αριστερά, θα έχουν δακτυλογραφήσει τον τίτλο, σύντομη αναφορά στο περιεχόμενό της, αν χρειάζεται, ημερομηνία λήψης, χώρα, χώρος, περιοχή, και το ονοματεπώνυμό τους. Οι λεζάντες θα είναι γραμμένες στα Ελληνικά ή στη γλώσσα της/του κάθε δημιουργού και στα Αγγλικά, για να είναι κατανοητές από όλες/όλους. Στο photoshop, η Γραμματοσειρά να είναι Cambria, Βold, 36pt.

Θέλουμε να γκρεμίσουμε τους φράχτες, που διαχωρίζουν, στιγματίζουν και αποκλείουν τους ανθρώπους. Θέλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα όσο γίνεται πιο μακριά, σπάζοντας τα σύνορα και τις γεωπολιτικές καταστάσεις… Μας ταξιδεύει το θέμα: «Η Γυναίκα στα Χρόνια της Κρίσης…», της κρίσης του πατριαρχικού καπιταλισμού, που βαθαίνει σ’ ολάκερο τον κόσμο. Μας ταξιδεύει να αφουγκραστούμε τη ζωή των γυναικών, τη ζωή μας, σε συνθήκες πολέμου, να δικτυωθούμε και να παλέψουμε για τη χειραφέτηση και την απελευθέρωσή μας, σε όλες τις γωνιές της γης…

Παρακαλούμε τις/τους συμμετέχοντες στην Έκθεση να σημειώσουν αν επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε τις φωτογραφίες τους σε καρτ ποστάλ αλληλεγγύης για τη δημιουργία του Σπιτιού των Γυναικών, στις οποίες θα αναγράφονται τα στοιχεία τους! Ευχαριστούμε τις φίλες και τους φίλους, που συμμετείχαν στην Έκθεση Φωτογραφίας του 1ου Φεστιβάλ:

https://www.facebook.com/events/942913822428367/,

www.facebook.com/events/155953168106113/163489974019099/

και μας έδωσαν τη σχετική άδεια. Ακόμη δεν τυπώθηκαν οι πρώτες κάρτες μα είναι μέσα στα σχέδιά μας!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Dead Line αποστολής των φωτογραφιών, 25 Μαρτίου 2016

Email επικοινωνίας: [email protected]

[email protected]