Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αντίδραση Τουρκίας για τις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

Αντιδρώντας στις εκδηλώσεις μνήμης που έγιναν στην Ελλάδα για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του μιλάει για «διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας», για «αβάσιμες και παραληρηματικές δηλώσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Αναφερόμενο στη Μικρασιατική Εκστρατεία λέει πως «η Ελλάδα, η οποία προσπάθησε να θέσει υπό κατοχή της την Ανατολία ως υποχείριο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της περιόδου, δεν πρέπει να ξεχνάει τις φρικαλεότητες που διέπραξε σε αυτά τα εδάφη».

Αντιδρώντας το ελληνικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του μιλά για αδόκιμη απόπειρα παραποίησης της ιστορικής αλήθειας. Προσθέτει ότι «τα ψεύδη, η παραποίηση της ιστορίας και η χρήση εμπρηστικής ρητορικής, δεν συνάδουν με την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας από χώρα, η οποία επιθυμεί να αποτελέσει μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας».

Καλεί την Τουρκία σε «νηφάλια αναγνώριση των γεγονότων» και καταλήγει ότι «η αυτοκριτική, η συγγνώμη στους συγγενείς των θυμάτων και η εγκατάλειψη του αναθεωρητισμού αποτελούν ένδειξη δύναμης και όχι αδυναμίας».

Πηγή: 902.gr

Ακολουθήστε το Ατέχνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Με τα μάτια των παιδιών (Βέρα Κλώντζα-Γιακλοβά – Φράνιο Κραλ)