Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αντιιμπεριαλιστική Συγκέντρωση της ΕΔΥΕΘ για Χιροσίμα και Ναγκασάκι

Τιμώντας τα θύματα του ιμπεριαλιστικής θηριωδίας των ΗΠΑ, πριν από 73 χρόνια στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, η ΕΔΥΕΘ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους φορείς κι όλο το λαό της Θεσσαλονίκης να πάρουν μαζικά μέρος στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, που οργανώνει την Πέμπτη 9 Αυγούστου – 19:00 στο Αγ. Βενιζέλου.

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ

Εβδομήντα τρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, όταν τα πυρηνικά μανιτάρια στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945 εξαφάνισαν από προσώπου Γης χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Πραγματικός τους στόχος ήταν οι νικητές στην τιτάνια αντιφασιστική μάχη – οι λαοί, η Σοβιετική Ένωση, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα. Ακόμη και σήμερα η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα προσπαθεί να συγκαλύψει αυτούς τους πραγματικούς στόχους, με ψέματα για δήθεν «στρατιωτική αναγκαιότητα» των πληγμάτων, ενώ είναι σε όλους γνωστό, ότι ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε ουσιαστικά τελειώσει!

Σήμερα, 73 χρόνια μετά, διανύουμε μια εξαιρετικά επικίνδυνη περίοδο για τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς όλου του κόσμου. Οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις σε όλο τον πλανήτη – στη Μέση Ανατολή, Αφρική, Αν. Μεσόγειο, Ουκρανία, Βαλκάνια, Περσικό Κόλπο. Προωθούνται οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστικών κέντρων για τον έλεγχο των αγορών, του πλούτου και των ενεργειακών πόρων των λαών. Το ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής στη Βαρσοβία το 2016, επιβεβαίωσε την θανάσιμη για τους λαούς απειλή του για χρήση «πρώτου πυρηνικού πλήγματος». Οι αποφάσεις της φετινής Συνόδου στις Βρυξέλλες «κουμπώνουν» με την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, επιταχύνουν την υλοποίηση των δολοφονικών τους σχεδιασμών με την ενίσχυση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη θάλασσα, στο πλαίσιο του επικίνδυνου ανταγωνισμού με τη Ρωσία και της περικύκλωσής της.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τεράστιες. Στο εσωτερικό της χώρας εντείνει την αντιλαϊκή της πολιτική. Βαθαίνει παραπέρα την εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες. Παίζοντας το ρόλο του σημαιοφόρου για τα συμφέροντα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή. Βάζει το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες. Η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα υιοθετούν και στηρίζουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή. Επιβάλει στο λαό ανέχεια και την ίδια στιγμή δαπανά τεράστια ποσά για τα Νατοϊκά επιθετικά σχέδια. Μετατρέπει τη χώρα μας σε ορμητήριο, αναβαθμίζει και πολλαπλασιάζει το δίκτυο των Ευρωατλαντικών Βάσεων και στρατηγείων. Συνεχίζει και αναβαθμίζει την επικίνδυνη στρατιωτικοπολιτική συνεργασία με το Ισραήλ, την ώρα που το κράτος-δολοφόνος σφαγιάζει καθημερινά τον παλαιστινιακό λαό.

Την ίδια στιγμή, που διαθέτει τεράστια ποσά για τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες στερεί από το λαό μας βασικά μέσα κι έργα αντιπυρικής, αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης. Στις συνθήκες της «ιμπεριαλιστικής ειρήνης» ο λαός θρήνησε εκατόμβη νεκρών στην πρόσφατη φωτιά της Αττικής, όπως θρήνησε και πέρση δεκάδες νεκρούς στις πλημμύρες της Μάνδρας. Η ζωή των απλών ανθρώπων δεν αξίζεις τίποτε μπροστά στα κέρδη της ολιγαρχίας του πλούτου, μπροστά στα σχέδια της «γεωστρατηγικής» αναβάθμισης της χώρας, πάντα για το συμφέρον της αστικής τάξης της χώρας.

Τα όμορφα παραμύθια της κυβέρνησης για δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, όμορφα καίγονται στις φλόγες της απάνθρωπης πολιτικής της, μαζί με τις ζωές δεκάδων ανθρώπων.

Παλεύουμε και απαιτούμε:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και Στρατηγεία.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».
  • Άμεσα μέτρα και μέσα για την αντιπυρική, αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση του λαού και της χώρας.

08/08/2018

Το Γραφείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ