Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αντικομμουνισμός από το πάνω ράφι

Από το πάνω ράφι του αντικομμουνισμού «ψώνισαν» τις χτεσινές ομιλίες τους στη Βουλή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πριν από λίγες μέρες, και ο αρχηγός της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ν. Μιχαλολιάκος.

Στις αναφορές και των δύο για το λεγόμενο «Μακεδονικό» δεν ακούστηκε ούτε μια φορά η λέξη ΝΑΤΟ, δεν έγινε ούτε μια αναφορά στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, με τις ευλογίες ΗΠΑ – ΕΕ, που πυροδότησε ένα νέο γύρο έξαρσης των εθνικισμών στα Βαλκάνια και έδωσε άλλοθι για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Αντίθετα, για το ζήτημα της ΠΓΔΜ φταίνε οι κομμουνιστές… ξεθάβοντας θέσεις που διορθώθηκαν από το ίδιο το ΚΚΕ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τότε που διατυπώθηκαν.

Χρησιμοποίησαν και οι δύο τον αντικομμουνισμό για να κρύψουν ότι κάτω από τα ανιστόρητα συνθήματά τους περί «μιας και ελληνικής Μακεδονίας», που υποθάλπει τον αλυτρωτισμό στη μια και στην άλλη πλευρά, κρύβονται η συμφωνία τους με τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια, η διαθεσιμότητά τους να βάλουν πλάτη για να ικανοποιήσει η αστική τάξη τη δίψα της να πρωταγωνιστήσει στην ευρύτερη περιοχή, μπλέκοντας το λαό ακόμα βαθύτερα σε επικίνδυνους σχεδιασμούς.

Με τον αντικομμουνιστή Καμμένο, που συναγωνίζεται σε βρωμιές τον Μιχαλολιάκο της φασιστικής Χρυσής Αυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνούσε μέχρι πριν από λίγες μέρες, ενώ στελέχη της κυβέρνησης έπλεκαν και χτες το εγκώμιό του στη Βουλή. Αλλη μια υπηρεσία της «πρώτη φορά αριστεράς»…

Πηγή: Ριζοσπάστης

Η επιλεκτική αντιχουντική μνήμη του Καμμένου