Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αντικομμουνισμός: Χτυπούν το χθες έχοντας στραμμένο το βλέμμα στο αύριο

Ο αντικομμουνισμός βρίσκεται στην ιδεολογική προμετωπίδα της ΕΕ, πολιτική της οποίας είναι η ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων. Οι προκλητικές αντικομμουνιστικές φιέστες στην Εσθονία, όπως και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις της ΕΕ στο παρελθόν, επιχειρούν να παραχαράξουν τα ιστορικά γεγονότα (Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ, Κατίν, Ουκρανικός λιμός, κλπ.) ξαναγράφοντας την Ιστορία στα μέτρα της αστικής τάξης και του κεφαλαίου, μας είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Μόττας, στην εκπομπή «Ατέχνως» στην ΕΡΤopen.

Ο Νίκος Μόττας, υποψήφιος Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας, επισήμανε  ότι χτυπούν το χθες έχοντας στραμμένο το βλέμμα στο αύριο: συκοφαντούν τον σοσιαλισμό, την ΕΣΣΔ, τον Στάλιν με στόχο να βάλουν εμπόδια στους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες του σήμερα και του αύριο.

Στο πλαίσιο αυτής της αντικομμουνιστικής υστερίας, η στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι άκρως υποκριτική, ενώ οι κάλπικες διαχωριστικές γραμμές που προσπαθούν να δημιουργήσουν μεταξύ κυβέρνησης-ΝΔ δε μπορούν να κρύψουν την στρατηγική τους ταύτιση στην υπηρέτηση της ίδιας βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής που “ματώνει” τους εργαζόμενους, το λαό, για τα κέρδη των μονοπωλίων.