Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αντικομμουνιστικές κορώνες από τον Μητροπολίτη Κονίτσης σε εκδήλωση ακροδεξιών

Τη δόξα του φασίστα πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου φαίνεται πως ζήλεψε ο δεσπότης Κονίτσης Ανδρέας, προβαίνοντας σε αντικομμουνιστικά σχόλια και ειρωνείες απέναντι στο ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια ακροδεξιάς εκδήλωσης στη Βούρμπιανη Ιωαννίνων για «το τέλος του συμμοριτοπόλεμου».

Ο Μητροπολίτης Κονίτσης – μόνιμος θαμώνας τέτοιου είδους αντικομμουνιστών εκδηλώσεων μίσους – χοροστάτησε στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων οπλιτών και αξιωματικών του αστικού στρατού και στη συνέχεια πήρε το μικρόφωνο για να κάνει το δικό του σόου.

Σε λόγο που εκφώνησε ενώπιον φασιστοειδών, μελών ακροδεξιών οργανώσεων, φιλοβασιλικών και χουντικών που κρέμονταν απ’ τα χείλη του, ο Κονίτσης επέλεξε να επιτεθεί με ειρωνείες στο ΚΚΕ κατηγορώντας το πως «πάλι βεβήλωσε τον ιερό αυτόν τόπο».

Κρατώντας μια σκισμένη αφίσα από εκδήλωση του ΚΚΕ, ο ρασοφόρος δήλωσε: «Το ΚΚΕ πάλι βεβήλωσε τον ιερό αυτόν τόπο. Πριν από λίγες ημέρες, κάποια μέλη του κόμματος αυτού, σε αφίσες έγραφαν “Διήμερο Εκδηλώσεων Τιμής στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Σάββατο 22 Αυγούστου και ώρα 8 μμ, πολιτική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του μουσείου του ΔΣΕ στη Θεοτόκο Κόνιτσας […] Και πέραν αυτού είχαν γεμίσει τον τόπο με επιγραφές κομμουνιστικές αλλά, δόξα τω Θεώ, η τάξις επανήλθε. Εδώ αγρυπνούμε, να ξέρετε. Ερχόμενοι προς την Βούρμπιανη, είδατε κατά τόπους επιγραφές με εθνικό περιεχόμενο επάνω σε αυτά που είχαν γράψει οι κουφιοκεφαλάκηδες νεαροί του ΚΚΕ. Κι έτσι μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν θα ζήσει και θα μεγαλουργήσει!».

Μάλιστα, ο δεσπότης διαβεβαίωσε τους ομοϊδεάτες του παρευρισκόμενους ότι οι φασιστικές εκδηλώσεις μίσους στο Γράμμο και το Βίτσι θα συνεχιστούν (έχοντας, προφανώς, την ευλογίαν του Κυρίου). «Θα συνεχίσουμε να τελούμε το μνημόσυνο, που απαξιώνει και δεν τιμά η πολιτεία, να καταθέτουμε ένα απέριττο στεφάνι στη μνήμη των ηρωικών αξιωματικών και οπλιτών και να καίμε λίγο ευωδιαστό λιβάνι, που θα δείχνει ότι, όπως το θυμίαμα, έτσι και οι προσευχές μας θα κατευθύνονται στο δρόμο του Θεού», σημείωσε ο Μητροπολίτης.

Άξιος αντικαταστάτης του χουντικού Αμβρόσιου ο Μητροπολίτης Κονίτσης μας θυμίζει πως πόσο μαύρη είναι η ψυχή αρκετών «εκπροσώπων του θεού». Μαύρη όπως τα ράσα τους. Να τα «χαίρονται» τέτοια φασιστοειδή η Εκκλησία και το ποίμνιο τους…

Με την παρουσία νεοναζί και αντιπροσωπίας της ΝΔ οι αντικομμουνιστικές φιέστες στο Γράμμο

Ποια «Ελλάδα» νίκησε το ‘49 στον Γράμμο και στο Βίτσι;