Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αντιφατικές εκτιμήσεις ανεβάζουν συνεχώς το σημερινό αριθμό των κρουσμάτων – Πιθανά νωρίτερα “νέα μέτρα” (;;)

Το σενάριο για την εφαρμογή των νέων περιορισμών νωρίτερα από τις 3 Γενάρη επανέλαβε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, λίγες ώρες μετά τις σχετικές δηλώσεις του υπ. Υγείας.

Ο Θ. Πλεύρης νωρίτερα, ανέφερε πως τα σημερινά κρούσματα υπολογίζονται πάνω από 15.000, ωστόσο, λίγο αργότερα, νεότερα στοιχεία αναφέρουν πως τα κρούσματα θα φθάσουν τα 20.000.

Εξάλλου, εκτάκτως συνεδριάζει αυτή την ώρα η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για να εκτιμήσει την κατάσταση ενώ αύριο σύμφωνα με τον Υπ. Υγείας θα εισηγηθεί προς την κυβέρνηση τί πρέπει να γίνει.

Κλιμακώνοντας τη λογική της ατομικής ευθύνης, ο Γ. Οικονόμου στοχοποίησε και πάλι τις νεότερες ηλικίες που έχουν έντονη κινητικότητα αυτές τις μέρες, όπως είπε, και τους κάλεσε να σταθούν μακριά από τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Πρόσθεσε ότι η αύξηση της μετάλλαξης “Ο” δεν φέρνει αντίστοιχη αύξηση σε νοσηλείες και θανάτους, αφού έχει μειωμένη νοσηρότητα, επισήμανε πάντως ότι το σύστημα υγείας θα δεχθεί υψηλή πίεση. Για τα σχολεία, ανέφερε πως με τα σημερινά δεδομένα, θα ανοίξουν κανονικά, όπως έχει ανακοινωθεί, στις 10 Γενάρη.

Ο υπουργός Υγείας από την πλευρά του, για να δικαιολογήσει την μη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, ισχυρίστηκε πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προς το παρόν, δεν έχει δεχθεί περισσότερη πίεση, εξαιτίας της χαμηλής νοσηρότητας της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα.

Θ. Πλεύρης: Πάνω από 15 χιλιάδες τα κρούσματα σήμερα – Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής αύριο

Τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 15.000 δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ το πρωί της Τρίτης 28 Δεκέμβρη.

Οπως ανακοίνωσε, αύριο θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων ώστε να εξεταστεί αν τα «νέα» περιοριστικά μέτρα που συνιστούν ένα ευχολόγιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα ισχύσουν νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου.

Επισήμανε πως στην Αττική υπάρχει αύξηση 200-300% στα κρούσματα, νούμερα που δεν έδινε η μετάλλαξη Δέλτα. Τα διαθέσιμα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι η εξάπλωση της παραλλαγής «Όμικρον» ενδεχομένως αγγίζει το 70% των ημερήσιων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στην Αττική ενώ αυξητικές τάσεις καταγράφονται και στην υπόλοιπη χώρα.

Ο υπουργός για να δικαιολογήσει την μη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, ισχυρίστηκε πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προς το παρόν, δεν έχει δεχθεί περισσότερη πίεση, εξαιτίας της χαμηλής νοσηρότητας της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα.

Νεότεροι υπολογισμοί, λίγο μετά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας κάνουν λόγο για εκτίναξη των κρουσμάτων σήμερα στις 20 χιλιάδες.