Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι, θα ήταν παράνομες»

Γράφει ο Νίκος Βουρτσάνης //

Το ΚΚΕ, από τη φύση του δεν θα «χαϊδέψει ποτέ αυτιά», προκειμένου να ψηφοθηρήσει. Λέει πάντα την αλήθεια στο Λαό και συνήθως οι αλήθειες πονάνε. Λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους ακόμα κι όταν είναι σίγουρο ότι αυτό θα του κοστίσει, όπως έγινε στις εκλογές του ’12.

Αυτή η πάγια θέση του δεν εκπορεύεται μόνο από την δεδομένη αξιοπιστία του, αλλά έχει να κάνει και με τη ταχτική και στρατηγική του, ως επαναστατικού Κόμματος, που προϋποθέτει το Λαό στο ρόλο του ενεργού υποκειμένου στη πορεία για την επαναστατική αλλαγή. Κι αν ο Λαός δεν ξέρει με ακρίβεια  την κάθε φορά κατάσταση, αν δεν συμμετάσχει ο ίδιος στη χάραξη της πορείας προς την επαναστατική αλλαγή, τέτοια αλλαγή δεν θα προκύψει, θα έχουμε πάλι τις ίδιες παλινωδίες, την ανάδειξη της αυταπάτης, όπως  γινόταν επί  χρόνια  με την διεκδίκηση της ψήφου από τα αστικά κόμματα, όπως  έγινε τώρα κι από το ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό ας  μη πέσουμε γι άλλη μια φορά στην αυταπάτη της ψεύτικης ελπίδας για εκτόξευση των εκλογικών ποσοστών του ΚΚΕ. Αυτό δεν θα γίνει για τον απλό λόγο ότι το ΚΚΕ δεν έταξε…..

Αυτό που πρέπει να γίνει, σ’ αυτή τη φάση, είναι να αποκτήσει το ΚΚΕ μια σοβαρή κοινοβουλευτική δύναμη, ώστε αυτή από μόνη της να τρομοκρατήσει όσους εξαπατούν το Λαό με ψεύτικες υποσχέσεις, αφού αυτή η δύναμη δεν θα είναι προϊόν εξαπάτησης.

 

(Ο τίτλος είναι αναρχικό τσιτάτο)