Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Αν ψήφιζα στις ΗΠΑ θα ψήφιζα Τραμπ και με τα δύο χέρια»

«Εξαιρετικά ταραγμένος» από τα γεγονότα στις ΗΠΑ δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πλέκοντας ταυτόχρονα το εγκώμιο της… αμερικανικής δημοκρατίας που «είναι ανθεκτική, με βαθιές ρίζες και θα ξεπεράσει αυτήν την κρίση».

Ο… ταραγμένος από την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο κ. Μητσοτάκης είναι ο ίδιος που έχει στην κυβέρνηση του έναν δηλωμένο οπαδό του Ντόναλντ Τραμπ. Αναφερόμαστε ασφαλώς στον Άδωνι Γεωργιάδη. Για όσους δεν θυμούνται, ο κ. Γεωργιάδης υπήρξε δημόσιος υποστηρικτής του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, δηλώνοντας μάλιστα σε τηλεοπτική του εμφάνιση ότι εάν ήταν στις ΗΠΑ «θα τον ψήφιζε και με τα δύο χέρια». Και αυτό διότι εκτός από Νέα Δημοκρατία (παλαιότερα ΛΑ.ΟΣ. κλπ), ο κ. Γεωργιάδης είναι και… Ρεπουμπλικάνος.

Την ανησυχία του όμως για τον ενδοαστικό καυγά στις ΗΠΑ εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ντροπιαστικές εικόνες ακροδεξιάς βίας», προσθέτοντας ότι «οι εχθροί της δημοκρατίας θα ηττηθούν».

Προφανώς, ως «ακροδεξιά βία» και «εχθρούς της δημοκρατίας» ο κ. Τσίπρας εννοεί τους οπαδούς του Ντ. Τραμπ. Τον οποίο Τραμπ ο ίδιος ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε το 2017 ως «διαβολικά καλό».

«Μπορεί ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο Τραμπ την πολιτική να μοιάζει ορισμένες φορές διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό» έλεγε στο προαύλιο του Λευκού Οίκου.

Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά;

Τα αναφέρουμε για να υπενθυμίσουμε την υποκρισία των εκπροσώπων του αστικού πολιτικού συστήματος της χώρας μας οι οποίοι δεν διστάζουν πότε να κολακεύουν τον έναν και πότε τον άλλο Αμερικανό πρόεδρο, να αναγορεύουν τον λαλίστατο Τζ. Πάιατ σε σχεδόν… ύπατο αρμοστή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και να υποδέχονται με γονυκλισίες τον Πομπέο και τα λοιπά γεράκια της ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης.

Και, ασφαλώς, για να μην ξεχνάμε πως, παρά τις μικροδιαφορές τους, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπά αστικά κόμματα «ψηφίζουν και με τα δύο χέρια» την μετατροπή της Ελλάδας σε απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, βάζοντας σε μεγάλους κινδύνους την χώρα και το λαό μας.