Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Απάντηση Κουτσούμπα στον Μητσοτάκη για την πορεία του Πολυτεχνείου

Βάλατε υπουργούς, στελέχη, παπαγαλάκια σας να επιδίδονται σε παραλήρημα ενάντια στην πορεία του Πολυτεχνείου. Σήμερα το απογειώσατε και εσείς ο ίδιος», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ζήτησε από τα κόμματα να δηλώσουν ότι δεν θα κάνουν πορεία για το Πολυτεχνείο.

«Αυτός ο εορτασμός είναι ο λόγος που βρίσκεστε εδώ μέσα», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Σας λέμε το εξής: Δεν είναι το Πολυτεχνείο που απειλεί τη δημόσια υγεία. Δεν είναι οι εκδηλώσεις που γίνονται με μέτρα αυξημένα. Γιατί το κάνετε; Για να ενοχοποιήσετε το λαό και τη νεολαία. Αυτό ήταν το πνεύμα της ομιλίας σας. Θέλετε να ξεμπερδέψετε με την ουσία του Πολυτεχνείου. Δεν μπορείτε να κοροϊδέψετε κανέναν. Δεν είναι αφετηρία η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά το γνήσιο περιεχόμενο της πορείας.

Τις απαγορεύσεις να τις απευθύνετε σε κόμματα που θα πειθαρχούν. Το ΚΚΕ έχει αποδείξει ότι έχει φωνή και μπορεί να αγωνίζεται και να τηρεί τα μέτρα πολύ καλύτερα και από εσάς και από το κόμμα σας το ίδιο», τόνισε.

Η κυβέρνηση δεν έκανε αυτό που έπρεπε όταν έπρεπε

Bρισκόμαστε μπροστά σε έκτακτες, στιγμές. Με ορατό τον κίνδυνο η εξάπλωση της πανδημίας να πάρει μεγάλες διαστάσεις και το ΕΣΥ να βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση» είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συζήτηση για την κατάσταση στη χώρα κατά την περίοδο της πανδημίας.

Χαρακτηρίζοντας «κρίσιμη» την κατάσταση «γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στα όριά τους» και πως πλέον δεν μετράμε κρούσματα, αλλά «πλέον στεκόμαστε στους δεκάδες νεκρούς καθημερινά», ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως «Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν και έκτακτα μέτρα. Μέτρα, που η κυβέρνησή σας θα έπρεπε να είχε πάρει από την πρώτη στιγμή. Μπορούσατε αλλά δεν τα πήρατε από συνειδητή επιλογή», είπε.

Συνεχίζοντας ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε πως «η κριτική μας δεν αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά τις δικές σας πολιτικές επιλογές» και εξήγησε «Μπορούσατε να θωρακίσετε το ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις προσωπικού, όπως σας φώναζαν οι γιατροί και οι υγειονομικοί. Αντί για αυτό βαφτίσατε θωράκιση τα μπαλώματα και την ανακύκλωση του προσωπικού.

Μπορούσατε να πάρετε μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με βάση τις προτάσεις των σωματείων. Δεν το κάνατε γιατί την προστασία την θεωρείτε κόστος. Και το κόστος απειλεί την καπιταλιστική κερδοφορία.

Μπορούσατε να προχωρήσετε σε προσλήψεις εκπαιδευτικών, αντί αυτού αυξήσατε τους μαθητές στους 27 ανά τάξη.

Μπορούσατε να πάρετε μέτρα για τα ΜΜΜ. Αλλά εσείς απαντήσατε με κυνισμό: τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είπατε κ. πρωθυπουργέ και ο κόσμος είναι στιβαγμένος σαν την σαρδέλα σε αυτά»…

«Αντί να πάρετε τα αναγκαία μέτρα εννιά μήνες τώρα, επιλέγετε να πορεύεστε με σημαία την ατομική ευθύνη» συμπλήρωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Λίγη ντροπή δεν βλάπτει κύριε Μητσοτάκη

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη