Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Απάντηση του Δήμου Πατρέων σε συκοφαντίες της «Αυγής»

Απάντηση στην εφημερίδα «Αυγή» και στη δημοτική παράταξη «Ωρα Πατρών», σχετικά με τους μουσικούς της μπάντας του δήμου που διεκδικούν επαναπρόσληψη, δίνει με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Πάτρας. Τόσο η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η παράταξη που στηρίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο επιχειρούν να καταστήσουν υπόλογη τη δημοτική αρχή για την κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί οι μουσικοί της πόλης.

«Πρόκειται για απόκρυψη της πραγματικότητας και απύθμενο θράσος εκ μέρους τους», καταγγέλλει η δημοτική αρχή και συνεχίζει: «Οι μουσικοί της δημοτικής μπάντας βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις (μαζί και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ) δεν τους νομιμοποίησαν τις συμβάσεις, παρά το ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς θέσεις, και γιατί και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές (και αυτή που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν ανανέωναν τις συμβάσεις τους.

Η σημερινή δημοτική αρχή, από το 2014 που ανέλαβε, στήριξε και στηρίζει τις διεκδικήσεις των μουσικών της δημοτικής μπάντας για σταθερή και μόνιμη εργασία, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Οχι μόνο απευθύνθηκε στις εκάστοτε κυβερνήσεις (και του ΣΥΡΙΖΑ), όμως εκείνες κώφευαν, αλλά προσπάθησε και προσπαθεί στο πλαίσιο των ασφυκτικών περιθωρίων (νομικών, οικονομικών και άλλων) για την εξεύρεση λύσης, έστω και προσωρινής, για την αξιοποίηση των μουσικών. Οπως οι ίδιοι προτείνουν, με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις της μπάντας, έναντι προκαθορισμένης κατ’ αποκοπή αποζημίωσης με έκδοση αποδεικτικού δαπάνης – τίτλου κτήσης.

Σε συνάντηση της δημοτικής αρχής με εκπρόσωπό τους, ενημερώθηκαν πως ήδη θα είχαν δρομολογηθεί ενέργειες – που οι ίδιοι ζήτησαν να γίνουν – αλλά οι εξελίξεις με την πανδημία και την ακύρωση των ανοιχτών εκδηλώσεων κατέστησαν πρακτικά αδύνατη την υλοποίησή τους (πληρωμή ανά παράσταση). Θα εξαντλήσουμε κάθε σχετικό περιθώριο από κοινού με τους μουσικούς και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Επομένως, υπόλογοι για την κατάσταση των μουσικών δεν είναι η σημερινή δημοτική αρχή, αλλά όσοι λόγω της πολιτικής τους στάθηκαν και στέκονται αρνητικά απέναντι στους καλλιτέχνες και μουσικούς και σήμερα παριστάνουν τους φίλους τους, κρύβοντας τις ευθύνες τους».