• [Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί/με μάτι αριστερό το βλέπω./Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί,/οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι (Κ. Βάρναλης)]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Απήργησαν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς

Πορεία από το τμήμα διαχείρισης «κόκκινων» δανείων της Τράπεζας Πειραιώς, στη Λ. Μεσογείων προς τα γραφεία της διοίκησης της τράπεζας, στην οδό Αμερικής, όπου θα γίνει συγκέντρωση πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο της σημερινής τους 24ωρης απεργίας.

Στην πορεία συμμετέχει μαζικό μπλοκ με πανό του Κλαδικού Συνδικάτου Χρηματοπιστωτικού Αττικής, ενώ στο πλευρό των απεργών εργαζομένων παραβρίσκονται ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ και η Έφη Χαλιού, πρόεδρος του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα τους.

Διαμαρτύρονται καθώς η τράπεζα τους ανακοίνωσε, μέσω στελεχών της, την απόσχιση του τμήματος των «κόκκινων» δανείων (RBU) και τη μεταβίβασή της σε άλλη σουηδική εταιρεία. Μαζί με το τμήμα θα μεταβιβαστούν, όπως ανακοινώθηκε, και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτό, μέρος τους ή το σύνολό τους, που φθάνει τους 1.200.

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Λάρισα.