Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Απαγορεύτηκε συγκέντρωση Κούρδων

Να «μπλοκάρει» συγκέντρωση Κούρδων στα Προπύλαια αποφάσισε η Αστυνομία. Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση ισχυρίζεται πως …«από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων».

Συγκεκριμένα, με απόφαση του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύτηκε η συγκέντρωση που είχε εξαγγελθεί για σήμερα το απόγευμα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθήνας και η πορεία στη συνέχεια προς την πρεσβεία της Τουρκίας, με πρωτοβουλία του «Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν (CDK)» και συμμετοχή ομοεθνών τους που μένουν στο Κέντρο στο Λαύριο.

Η απόφαση είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής του αντιδραστικού κυβερνητικού νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αφού όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «η απαγόρευση της συνάθροισης αποφασίστηκε επειδή οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο αστυνομική αρχή την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, και ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατή η τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημοσίων υπαίθριων συγκεντρώσεων». Η ΕΛ.ΑΣ. επικαλέστηκε και τα κυβερνητικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Πηγή: 902.gr