Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Απαιτούμε να μας δώσουν πίσω ό,τι μας έχουν αφαιρέσει γιατί είναι δικά μας χρήματα (BINTEO)

«Απαιτούμε πίσω να μας δώσουν πίσω ότι μας έχουν αφαιρέσει γιατί είναι δικά μας χρήματα», τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης 13 Νοέμβρη στον «ΣΚΑΪ», επισημαίνοντας ότι το γεγονός πως οι συντάξεις συζητιούνται και βρίσκονται στο προσκήνιο είναι επειδή το συνταξιουχικό κίνημα είναι δυνατό, παλεύει και απαιτεί.

Αναφερόμενος για τις αιτήσεις για τα αναδρομικά ο Δ. Κουμπούρης υπογράμμισε ότι καλλιεργείται μια λογική ότι αν κάνεις μια αίτηση θα πάρεις πίσω τη σύνταξή σου. Δεν συμβαίνει όμως τέτοιο πράγμα, η αίτηση είναι για να μην χάσεις το δικαίωμα στην αγωγή, γεγονός που το κρύβουν. Δηλαδή, συνέχισε, «μας ζητάνε να κάνουμε αγωγή για να πάρουμε χρήματα πίσω, εκείνα που η κυβέρνηση έχει ευθύνη και πρέπει να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις. Αγωγή σημαίνει ότι θα έχω απόφαση μετά από 3, 4, 5, 8 χρόνια. Ας υποθέσουμε ότι η απόφαση βγαίνει θετική. Έρχεται η κυβέρνηση και λέει δεν την εφαρμόζω επικαλούμενη ότι δεν έχει χρήματα, δημοσιονομικά ζητήματα κλπ. Γιατί λοιπόν η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ τον Ιούνη του 2015 που λέει ότι πρέπει να πάρουμε πίσω τα δώρα μας;».

Να μας δώσουν πίσω αυτά που μας οφείλουν, να εφαρμόσουν τις δικαστικές αποφάσεις σημείωσε ο Δ. Κουμπούρης, υπογραμμίζοντας ότι «εμείς για αυτό το σκοπό έχουμε μεγάλες πανσυνταξιουχικές κινητοποιήσεις στις 19 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη, στις 20 Νοέμβρη στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στις 20 Δεκέμβρη όλοι οι συνταξιούχοι της Ελλάδας θα κάνουμε συγκέντρωση στο Σύνταγμα για να πάμε στον κύριο πρωθυπουργό προκειμένου να συζητήσουμε αυτά τα ζητήματα. Δεν αντέχουμε άλλες περιπέτειες και άλλο εμπαιγμό».