Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Απαντώντας σε έναν φίλο καταξιωμένο επιστήμονα που έγραψε πως κάνουμε πολλή φασαρία για λίγους ηλικιωμένους»

Στην περίπτωση της Κλινικής Ταξιάρχαι ( 13 νεκροί – 35 κρούσματα), είχαμε παραβίαση πρωτοκόλλου λένε (δεν πήραν το μάθημα όπως φαίνεται)

Στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι (6 νεκροί) έφταιγε το πάρτι στη Χαλκιδική (πάλι δεν έβγαλαν τα σωστά συμπεράσματα)

Στο γηροκομείο της Μητρόπολης λένε τον ιό «εισήγαγε» στον οίκο ευγηρίας, ηλικιωμένη την οποία πήραν οι δικοί της για εξετάσεις σε εξωτερικό γιατρό και την επέστρεψαν (αυτό εν μέσω δραματικής έξαρσης της πανδημίας) !!!!

Πότε θα «στεγανοποιήσουν» τους οίκους ευγηρίας μην πάνε αδιάβαστοι οι ηλικιωμένοι; Από τις σοκαριστικές εικόνες από τους μαζικούς θανάτους στα γηροκομεία στην Ισπανία, στην Ιταλία δεν καταλάβαμε τίποτα;

Μήπως πρέπει να παρέμβει ένας εισαγγελέας στην περίπτωση του μητροπολιτικού νοσοκομείου και μήπως η κυβέρνηση πέρα από την αποστολή «πρωτοκόλλων» με email, να αναλάβει υπεύθυνα τη διαχείριση όλων των δομών;

Για να μην θεωρηθεί υπερβολή η παρέμβασή μας υπενθυμίζουμε σχετική τοποθέτηση του  Σωτ. Τσιόδρα το τελευταίο δεκαήμερο του Μάρτη καθώς ξεκινούσε η καραντίνα:

«Ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν κατάφερε να κρατήσει τη συγκίνησή του μιλώντας για τους ηλικιωμένους, η φωνή του έσπασε και ένας κόμπος στον λαιμό δεν τον άφηνε να μιλήσει.

“Ποιους θέλουμε να προστατέψουμε ποιους θέλουμε να έχουμε μαζί μας του χρόνου; Η απάντηση είναι όλους, είπε χαρακτηριστικά αφού προηγουμένους είχε αναφερθεί στα ποσοστά θνησιμότητας του ιού” είπε σχετικά.

Απαντώντας μάλιστα σε έναν φίλο του και καταξιωμένο επιστήμονα που όπως του έγραψε κάνουμε πολλή φασαρία για λίγους ηλικιωμένους από χρόνια νοσήματα όπως είπε η απάντηση που δίνει μέσα του και την αφήνει στην κρίση του ελληνικού λαού είναι πως «το θαύμα της ιατρική επιστήμης είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης αυτών των ατόμων, πολλοί εκ των όποιων είναι οι μανάδες και πατεράδες μας, οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας

Από ό,τι φαίνεται κ. Τσιόδρα, η κυβέρνηση που έχει την απόλυτη ευθύνη της διαχείρισης, απαξιώνει, υποτιμά και τη δική σας ευαισθησία αλλά πρωτίστως την αγωνία της κοινωνίας για τους γονείς μας, τους παππούδες και γιαγιάδες των παιδιών μας. Τους θέλουμε και του χρόνου μαζί μας να δίνουν την αγάπη τους στα παιδιά μας. Όμως κ. Τσιόδρα, οι ηλικιωμένοι πεθαίνουν εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής και ίσως τώρα να θέλουμε κάτι περισσότερο από εσάς. Κάτι περισσότερο από τη δημόσια έκφραση της ευαισθησίας σας την οποία και συμμεριζόμαστε αλλά δε μας σώζει… Αυτό που θα σώσει τους ηλικιωμένους είναι τα συγκεκριμένα μέτρα. Τόσο για αυτούς που ζουν μαζί μας όσο και όσους φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας.

Ενδεικτικά παραθέτουμε σχετική ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή:

Ερωτώνται οι Κύριοι Υπουργοί, τι μέτρα έχουν πάρει:

• Έτσι ώστε να στελεχωθούν με τη μορφή του κατεπείγοντος με μόνιμο προσωπικό όλων των απαραιτήτων ειδικοτήτων, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτά τα ιδρύματα και οι δομές, με όρους ασφάλειας και αξιοπρέπειας για τους περιθαλπόμενους και τους εργαζόμενους, την πανδημία.

• Για την άμεση χρηματοδότηση και προμήθεια με σκοπό την εξασφάλιση όλων των απαραιτήτων υλικών (στολές, μάσκες αυτοπροστασίας, αντισηπτικά σαπούνια κ.ά.), που χρειάζονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Αλλά και να γίνουν όλες εκείνες οι αναγκαίες παρεμβάσεις στις υποδομές με βάση τις ανάγκες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

• Για το άμεσο άνοιγμα κλειστών πτερύγων και κτιρίων αυτών των ιδρυμάτων που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια, για να μπορέσουν να αποσυμφορηθούν αυτοί οι χώροι. Καθώς και επίταξη ξενοδοχείων για να μπορεί να μεταφερθεί ένα μέρος των περιθαλπόμενων σε αυτά τα ιδρύματα, για να μην υπάρχει αυτός ο επικίνδυνος συγχρωτισμός και ταυτόχρονα να μπορέσουν να φιλοξενηθούν βαριά ανάπηροι και ηλικιωμένοι που αυτή τη στιγμή είναι μόνοι τους στα σπίτια τους και αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους στηρίξουν. Διότι ο συγχρωτισμός αλλά και η απομόνωση αυτών των ανθρώπων, μ’ αυτά τα προβλήματα μπορεί να εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα για περιθαλπόμενους και εργαζόμενους αυτό το διάστημα. Παράλληλα, το Κράτος να αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας των δομών του Ιδιωτικού Τομέα με ό,τι αυτό συνεπάγεται και να είναι πλήρως ενταγμένος στον κρατικό σχεδιασμό και έλεγχο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

• Να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι επικουρικοί και συμβασιούχοι εργαζόμενοι όλων των μορφών στην Υγεία και την Πρόνοια, γιατί δεν μπορεί να είναι ήρωες σε αυτό τον πόλεμο και την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία με αυτή την προσφορά και τις θυσίες να απολυθούν».