Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Απαράδεκτη απόπειρα λογοκρισίας κατά της ΕΡΤ από τους βουλευτές της ΝΔ Πλεύρη-Μαρκόπουλο

Σε μια απαράδεκτη επιχείρηση φίμωσης της ελευθερίας της έκφρασης προχώρησαν οι βουλευτές της ΝΔ Θ. Πλεύρης και Δ. Μαρκόπουλος, οι οποίοι «θίχτηκαν» από το περιεχόμενο ενός τραγουδιού που ειπώθηκε σε εκπομπή της ΕΡΤ.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο βουλευτές «ενοχλήθηκαν» από τους στίχους ενός τραγουδιού («Κουκουλοφόρος») που ερμήνευσε ο τραγουδοποιός Σπύρος Γραμμένος στην εκπομπή φλΕΡΤ της κρατικής τηλεόρασης.

Θυμίζοντας εποχές χουντικής λογοκρισίας, οι Πλεύρης και Μαρκόπουλος κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή κάνοντας λόγο για… «εξύμνηση και εξωραϊσμό της δράσης των κουκουλοφόρων σε εκπομπή της ΕΡΤ»! Δεν διστάζουν δε να συσχετίσουν το τραγούδι που ακούστηκε στην εκπομπή με την έρευνα που άνοιξε ξανά για τον εμπρησμό στη Μαρφίν!

«Και ενώ αυτή η πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο επανέρχεται στο προσκήνιο προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, σε εκπομπή της ΕΡΤ συνέβη κάτι που δεν συνάδει με το ήθος της δημόσιας τηλεόρασης» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές της ΝΔ και τονίζουν πως «παρουσιάστηκε τραγουδιστής που με προκλητικό τρόπο και από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης που τροφοδοτείται από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών ερμήνευσε, κατόπιν επιθυμίας της αρχισυντάκτριας της εκπομπής, τραγούδι με το οποίο εξυμνούσε και εξωράϊζε την δράση αυτουργών παραβατικών πράξεων παρόμοιων με αυτές που οδήγησαν στον εμπρησμό και την δολοφονική επίθεση στη Μαρφίν, στέλνοντας λάθος μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση».

Οι «θιγμένοι» βουλευτές Πλεύρης και Μαρκόπουλος αναφέρουν πως οι παρουσιαστές της εκπομπής συμμετείχαν σε μια προσβλητική ενέργεια και ζητούν έλεγχο (!) για το περιεχόμενο της εκπομπής.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα στο 13.20 του βίντεο από την εκπομπή της ΕΡΤ: