Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Απαράδεκτη επίθεση κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη στα Εξάρχεια

Επίθεση στην οδό Στουρνάρη στα Εξάρχεια, γύρω στις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης, δέχθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως αναφέρουν οι συντάκτες της ανάρτησης τον έφτυσαν, τον έσπρωξαν και τον έβρισαν ενώ φτάνουν στο σημείο να ζητούν συγγνώμη που… δεν έκαναν κι άλλα («…την επόμενη θα φύγει με φορείο»)! 

Σε μια απαράδεκτη ανακοίνωση, που ξεφεύγει από κάθε πλαίσιο πολιτικής αντιπαράθεσης και με απειλές που παραπέμπουν σε πρακτικές του υπόκοσμου, χαρακτηρίζουν τον Π. Λαφαζάνη ως «αρχιρουφιάνο», και τον καταγγέλλουν για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για κείμενα της ιστοσελίδας Iskra. Το κείμενο φέρει ως υπογραφή τη λέξη «αναρχικ@

Είναι σαφές ότι τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με την πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος αλλά, επιπλέον, λειτουργούν προβοκατόρικα και αποπροσανατολιστικά, ρίχνοντας νερό στο μύλο της αντίδρασης και της ενίσχυσης της κρατικής καταστολής.

Το πλήρες κείμενο όπως δημοσιεύθηκε στην σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:

«Χτες Τετάρτη 09-10-2019 γύρω στις 23:00 στην οδό Στουρνάρη περπατούσε ο γνωστός αρχιρουφιάνος του κράτους και του κεφαλαίου, Π. Λαφαζάνης. Στα όσα ισχυρίζονται συνελεύσεις του αγώνα για το κόμμα του:

Μιλάμε για το κόμμα που πρωτοκλασάτα στελέχη του συμμετείχαν το ‘15 στην κυβέρνηση και στη διαχείριση των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών/ριών. Για το κόμμα που ο επί σειρά ετών αρχηγός του ήταν ο υπουργός και ο πολιτικά υπεύθυνος για τη δολοφονία των 4 εργατών στο κάτεργο-διυλιστήριο του Λάτση το ’15. Για το κόμμα που στήριξε ηθικά και πολιτικά τα εθνικιστικά συλλαλητήρια το ‘17-‘18 του κράτους (μέρους του, όχι όλου), της εκκλησίας και των φασιστών, τα οποία οδήγησαν σε επιθέσεις σε καταλήψεις.*

Να προσθέσουμε και την φασιστική στοχοποίηση του τουρκικής μειονότητας από τη φυλλάδα του iskra.gr, τον Απρίλη του 2017, την ίδια στιγμή δηλαδή που οι σλαβομακεδόνες προλετάριοι της νότιας μακεδονίας δέχονταν τη βία ή την απειλή βίας σύσσωμου του εθνικού κορμού.

Απολογίζουμε ως λάθος μας, που η επίθεσή μας περιορίστηκε σε φτυσιές, σπρωξίματα και λεκτική αντιβία. Δίνουμε όρκο στον κόσμο του αγώνα ότι την επόμενη θα φύγει με φορείο.

Αλληλεγγύη στους μετανάστες/ριες και τις καταλήψεις

Αλληλεγγύη στη σλαβομακεδονική μειονότητα που το ελληνικό κράτος της απαγορεύει τόσο ωμά να μιλάει τη γλώσσα της

Να επιτεθούμε σε όλους τους καρ@@@δες που καταστέλλουν το σωματείο «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος & Μεθόδιος» και έχουν όνομα και επίθετο».

Π. Λαφαζάνης: «Ανοίκεια συμπεριφορά ενός ατόμου»

Απο την πλευρά του, μιλώντας στο enikos.gr ο Π. Λαφαζάνης διέψευσε ότι δέχθηκε τέτοιου είδους επίθεση και πως το μόνο που συνέβη ήταν μία ανοίκεια συμπεριφορά ενός ατόμου, άνευ σημασίας και ανάξια σχολιασμού.