Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απαράδεκτη και εκδικητική η κλήτευση σε δίκη του διαδηλωτή Λ. Χατζάρα

Την απαράδεκτη κλήτευση του Λάμπρου Χαντζάρα, μέλους της διοίκησής του, σε δίκη στις 22 Φλεβάρη, με αβάσιμες κατηγορίες που αφορούν τη συγκέντρωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 2020, καταδικάζει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Ο συνδικαλιστής, όπως δεκάδες άλλα μέλη του Συνδικάτου, συμμετείχε στη συγκέντρωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. «Είδαμε και βλέπουμε πως η όλη διαχείριση της πανδημίας έχει και σκοπό να βάλει στο γύψο τους αγώνες, τις διεκδικήσεις, το εργατικό κίνημα συνολικότερα. Η απαράδεκτη απαγόρευση των συναθροίσεων με οποιοδήποτε πρόσχημα, το χτύπημα των συγκεντρώσεων με αύρες, ΜΑΤ και με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗΣ και ΔΙΑΣ να πέφτουν πάνω σε συγκεντρωμένους και οι συλλήψεις στο σωρό, ακόμα και ανθρώπων που δεν συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις, δείχνουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της κυβέρνησης που χρησιμοποιεί την καταστολή για το χτύπημα όσων αγωνίζονται», τονίζει το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του. «Δεν θα σταματήσουμε να οργανώνουμε τη δράση μας και να διεκδικούμε τις ανάγκες μας, ειδικά σε μια περίοδο που με τον προϋπολογισμό του 2022 φαίνεται ότι θα ζήσουμε πολύ χειρότερες μέρες», τονίζει και καλεί κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, κάθε εργαζόμενο «να εκφράσει την αντίθεσή του σε αυτή την κλήτευση».

Την κλήτευση του εργαζόμενου σε δίκη καταγγέλλει και το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου. «Δεν θα τους περάσει! Οι ψευδείς “κατηγορίες” θα πέσουν στο κενό», αναφέρει.

Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη κλήτευση σε δίκη στις 22 Φλεβάρη του σ. Λάμπρου Χατζάρα μέλους της ΤΕ Βιομηχανίας και εκλεγμένου συνδικαλιστή στον κλάδο του Μετάλλου. Συγκεκριμένα, σημειώνει:

«Ο σύντροφος μας, όπως χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές, συμμετείχε στη συγκέντρωση του Πολυτεχνείου του 2020 που έσπασε στην πράξη την προκλητική απαγόρευση που είχε θελήσει να επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η συγκέντρωση αυτή έστειλε το μήνυμα της οργανωμένης απειθαρχίας και έδωσε ανάταση στο λαό. Ανέδειξε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που από τη μία απαγόρευε τις συγκεντρώσεις με πρόσχημα «τη μη διασπορά του κορωνοϊού», ενώ από την άλλη δεν έκανε τίποτα για την ουσία του προβλήματος, είχε και έχει αφήσει το λαό απροστάτευτο, το ΕΣΥ αθωράκιστο, τους χώρους δουλειάς, τα μέσα συγκοινωνίας, τα σχολεία στο έλεος της πανδημίας.

Η συγκέντρωση χτυπήθηκε από την αστυνομία με εντολή της κυβέρνησης. Επιστρατεύτηκαν τα ΜΑΤ, τα χημικά, οι αύρες. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έπεφταν με τα μηχανάκια πάνω στους διαδηλωτές, ενώ οι συλλήψεις γινόντουσαν στο σωρό. Η στάση των διαδηλωτών ήταν αποφασιστική και ψύχραιμη όπως έχει ήδη καταγραφεί από όλα τα μέσα ενημέρωσης και άλλες πηγές.

Οι κατηγορίες ενάντια στον σύντροφο μας, για «πρόκληση σωματικής βλάβης» προς κάποιον αστυνομικό (!!!) θα μπορούσαν να θεωρηθούν απλές φαντασιοπληξίες αν δεν αφορούσαν και τη φανερή επιδίωξη να εκφοβίσουν το λαό, να υπάρξει «σιγή ασυρμάτου» απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, να ενοχοποιήσουν όποιον αγωνίζεται, σηκώνει το κεφάλι του.

Δεν θα τους περάσει ! Οι ψευδείς «κατηγορίες» θα πέσουν στο κενό. Το ΚΚΕ καλεί τους εργατικούς και υπόλοιπους λαϊκούς μαζικούς φορείς της Αττικής να εκφράσουν την καταδίκη αυτής της μεθόδευσης, την κλιμάκωση της καταστολής. Να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους και να δυναμώσουν τους αγώνες τους για την υπεράσπιση της ζωής, της Υγείας και των λαϊκών δικαιωμάτων».

Αντώνης Αντανασιώτης, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ)

Σε δήλωσή του, ο Αντώνης Αντανασιώτης, μέλος του Τμήματος Δικαιοσύνης της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), σημειώνει:

«Προκαλεί οργή και αγανάκτηση σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο και νομικό η είδηση ότι ο Λάμπρος Χατζάρας, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Βιομηχανίας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και εκλεγμένος συνδικαλιστής στον κλάδο του Μετάλλου, καλείται ως κατηγορούμενος σε δίκη στις 22 Φλεβάρη του 2022, επειδή συμμετείχε όπως χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές στην περυσινή συγκέντρωση για το γιορτασμό της επετείου της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αψηφώντας την αυταρχική και απαράδεκτη απαγόρευση της κυβέρνησης.

Πρόκειται για μιαν εκδικητική και τρομοκρατική δίωξη, με κατασκευασμένες κατηγορίες για δήθεν “σωματικές βλάβες” κατά αστυνομικών κ.λπ., που σκοπό έχει να εκπέμψει μήνυμα επιβολής της “σιδερένιας πυγμής” του αστικού κράτους στους εργαζόμενους, στον λαό και τη νεολαία, σε όσους αγωνίζονται και δεν συμμορφώνονται με τις αυταρχικές υποδείξεις των κυβερνήσεών του.

Αποτελεί τεράστια υποκρισία και πρόκληση, να κατηγορούνται διαδηλωτές για άσκηση βίας κατά αστυνομικών, όταν είναι γνωστό ότι στη συγκεκριμένη διαδήλωση εξαπολύθηκε ένα όργιο αστυνομικής καταστολής από την κυβέρνηση, με αλόγιστη και επικίνδυνη χρήση χημικών ουσιών, απρόκλητους ξυλοδαρμούς και προπηλακισμούς ακόμη και βουλευτών, μαζικές προσαγωγές διαδηλωτών στο σωρό, με χειροπέδες, ύβρεις και εξευτελισμούς.

Ο ΔΣΑ και οι άλλοι δικηγορικοί σύλλογοι οφείλουν μαζί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και ευρύτερα τους φορείς του μαζικού κινήματος, να καταδικάσουν απερίφραστα τη συγκεκριμένη δίωξη, που αφορά και πλήττει γενικότερα τις λαϊκές ελευθερίες και να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον διωκόμενο διαδηλωτή».

Ριζοσπάστης, 902.gr

che guevara 008

Μετάβαση στο περιεχόμενο