Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απαράδεκτο σεξιστικό σχόλιο του Απ. Τζιτζικώστα – Εκ των υστέρων ζήτησε συγγνώμη

Συγγνώμη ζήτησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, έπειτα από τον σάλο που ξεσήκωσε το χυδαίο, σεξιστικό του σχόλιο για τις γυναίκες εργαζόμενες της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ alterthess.gr, με αφορμή τις πρωτοχρονιάτικες ευχές, ο εκπρόσωπος του οργανισμού που έχει αναλάβει να προωθήσει κινηματογραφικές παραγωγές στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε τον Απόστολο Τζιτζικώστα και χρησιμοποιώντας μια κινηματογραφική κλακέτα εξέφρασε ευχές για το νέο απόκτημα της Θεσσαλονίκης και …αστειεύτηκε ζητώντας από τον κ. Τζιτζικώστα να μπορέσουν όλες οι γυναίκες της Διεύθυνσης να λάβουν μέρος στις κινηματογραφικές παραγωγές.

Η αντίδραση του Απόστολου Τζιτζικώστα εξέπληξε, καθώς ο περιφερειάρχης προέβη μια χαρακτηριστική χειρονομία σεξουαλικού περιεχομένου και απευθυνόμενος στις γυναίκες εργαζόμενες της περιφέρειας ρώτησε «τι είδους ταινία, προσέξτε τι θα πείτε».

Οι εργαζόμενες ξέσπασαν σε αμήχανα γέλια ενώ ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε: «Άκουσα ότι από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι του Σειρηνάκη, σας ενδιαφέρει;».

Συγγνώμη μετά τις αντιδράσεις…

Ο περιφερειάρχης ζήτησε συγγνώμη για την «ατυχέστατη και τελείως λάθος αναφορά» του προς τις εργαζόμενες, με ανάρτησή του στο Twitter:

Μετάβαση στο περιεχόμενο