Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απεβίωσε ο Τζάκι Τσάρλτον

Ενας από τους «θρύ­λους» του αγγλι­κού ποδο­σφαί­ρου, δεν βρί­σκε­ται πιά στην ζωή. Ο Τζά­κι Τσάρλ­τον, απε­βί­ω­σε σε ηλι­κία 85 ετών, όπως ανα­κοί­νω­σε η Λιντς, στην οποία αγω­νί­σθη­κε καθ΄ όλη την διάρ­κεια της σπου­δαί­ας καριέ­ρας του. Ο Τσάρλ­τον, έπαι­ξε στην Λιντς από το 1952 μέχρι το 1973, σε 773 ανα­με­τρή­σεις, ενώ είχε και 35 συμ­με­το­χές με την εθνι­κή Αγγλί­ας, με την οποία κατέ­κτη­σε το παγκό­σμιο κύπελ­λο του 1966.

Παρά το γεγο­νός ότι αγω­νι­ζό­ταν ως κεντρι­κός αμυ­ντι­κός, ο Τσάρλ­τον, είχε ιδιαί­τε­ρη ευχέ­ρεια στο σκο­ρά­ρι­σμα, όπως απο­δει­κνύ­ουν και τα 96 γκολ που σημεί­ω­σε με τα «χρώ­μα­τα» της Λιντς και τα έξι που πέτυ­χε με τα «τρία λιοντάρια».

Αδελ­φός του Σερ Μπό­μπι Τσάρλ­τον, ο Τζά­κι που είχε το προ­σω­νύ­μιο «ig Jack», κατέ­κτη­σε το πρω­τά­θλη­μα (1969) και το κύπελ­λο (1972) με την σπου­δαία Λιντς εκεί­νης της επο­χής, ενώ όταν απο­χώ­ρη­σε από την ενερ­γό δρά­ση, ασχο­λή­θη­κε με την προ­πο­νη­τι­κή, εργα­ζό­με­νος στην Μίντλε­σμπρο, στην Σέφιλντ Γου­ένσ­ντεϊ, στην Νιου­κά­στλ και στην εθνι­κή Ιρλανδίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο